Scandal pe locurile din Parlament la învestirea preşedintelui ales

| 15 dec, 2014

A existat o dispută, luni, în ședința conducerii Parlamentului, pe marginea şedinţei solemne din 21 decembrie, când Klaus Iohannis va depune jurământul în faţa Parlamentului. Senatorii au susţiut că s-ar putea să nu poată participa la plenul de duminică din cauza locurilor insuficiente. Pe de altă parte, votul final pentru buget ar putea avea loc duminică dimineață, înainte de învestirea lui Klaus Iohannis.

Biroul Permanent intenționează să programeze votul în plen pentru buget duminică dimineață, înainte de ceremonia în care președintele ales, Klaus Iohannis, va depune jurământul de învestitură, a declarat luni secretarul Camerei Deputaților, Nicolae Mircovici.

Întrebat cum va fi rezolvată problema locurilor din sala de plen la ceremonia de învestire a lui Klaus Iohannis, oficialul a precizat că vor fi 500 de locuri în sală pentru senatori și deputați, iar diferența de locuri va fi disponibilă la cele două balcoane. „Din experiența tuturor anilor de până acum, niciodată, nici măcar la jurământul Camerei, la jurământul Parlamentului, n-au fost prezenți absolut toți, ca să fie acoperite toate locurile”, a adăugat Nicolae Mircovici. „Invitații președintelui Iohannis în mod categoric au rezervată partea din dreapta tribunei, pentru o parte din ei, și balconul central pentru ambasadori (...) În mod categoric, invitații președintelui Klaus Iohannis vor avea toți loc în sală”, a asigurat secretarul Camerei Deputaților.

Nicolae Mircovici a spus că președintele ales nu a comunicat lista invitaților, dar nici deputații nu i-au cerut încă una. Cu toate acestea, au existat voci care s-au plâns că președintele ales ar avea o listă de invitați prea mare. A fost vorba de un singur coleg senator, aflat la primul mandat, deci fără experiență, a precizat Mircovici, comentând aceste declarații, la solicitarea presei.

Ședința pentru învestirea noului președinte este programată duminică, la ora 12:00.

Dacă lucrurile evoluează cum s-a gândit Biroul Permanent, duminică dimineață va fi votul final pe buget, înainte sesiunea solemnă dedicată președintelui, a arătat Mircovici.

Luni, de la ora 18.00 este convocat plenul reunit pentru prezentarea noului guvern. Pentru marți s-a modificat programul, nu mai este plen la Cameră, sunt numai audieri în comisii pe tema bugetului. Miercuri, de la ora 10:00, va avea loc o ședință solmenă pentru marcarea a 25 de ani de la Revoluție, iar joi vor fi din nou audieri în comisii pe buget.

Vineri dimineață, la ora 9:00, va fi un plen al Camerei Deputaților în care vor fi discutați indicatorii marcroeconomici ai bugetului, după care va fi un vot final pe acești indicatori macroeconomici şi pe alte proiecte de lege trimise de la plen de luni pentru vot final.

Plenul reunit pentru buget va avea loc vineri și sâmbătă, „până când se termină”, a mai spus Nicolae Mircovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ