Ponta: Vom promova o limită de mandate pentru toţi cei ce ocupă funcţii publice alese. UPDATE

| 12 dec, 2014

Victor Ponta susţine limitarea numărului de mandate ale aleşilor locali şi generali la maximum două consecutive, pe modelul funcţiei prezidenţiale. Pentru asta, trebuie însă revizuită Constituţia.

Victor Ponta a declarat vineri că limitarea mandatelor aleşilor la două este o propunere a coaliţiei de guvernare avută în vedere prin modificarea Constituţiei.

'Doar prin revizuirea Constituţiei se poate face acest lucru', a afirmat Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei reuniuni a coaliţiei de guvernare, întrebat fiind care va fi formula legislativă aleasă pentru limitarea mandatelor aleşilor la două.

Întrebat dacă modificarea avută în vedere a fost sau urmează să fie discutată şi în grupurile parlamentare, preşedintele PSD a răspuns: 'Este o propunere. Eu sper ca prin toate lucrurile pe care le-am spus astăzi să nu rămână singurul lucru, pentru că, să fiu onest, nu cred că este neapărat singurul lucru important sau esenţial. Noi am vorbit despre nişte priorităţi de guvernare pe care ni le asumăm în 2015-2016 în cadrul Guvernului şi, mai departe, pe nişte teme la care coaliţia pe care o reprezentăm vrea să le aibă discutate. Eu cred că e la fel de important să stabilim dacă revizuim sau nu Constituţia în 2015. Din punctul nostru de vedere, da, dar trebuie să existe o consultare'.

Victor Ponta spune că modelul care funcţionează în cazul preşedintelui trebuie aplicat şi la aleşii locali şi generali.

'Împreună cu celelalte forţe politice să stabilim foarte clar ce avem de schimbat, astfel încât alegerile pentru consiliile judeţene, consilii locale şi primării să asigure, mult mai mult decât în prezent, transparentizarea şi controlul asupra tuturor atribuţiilor şi acţiunilor aleşilor locali, în egală măsură cu aleşii la nivel naţional. Vom susţine să promovăm o limită de mandate pentru toţi cei ce ocupă funcţii publice la nivel local şi central. Aşa cum preşedintele României poate ocupa doar de două ori funcţia de preşedinte, putem să gândim ca la nivel local şi parlamentar această limită de două mandate consecutive să fie regula', a adăugat Ponta.

Citeşte şi: Primarul Pinalty a fost suspendat din funcţie


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ