Reacţia lui Mazăre la propunerea lui Ponta: Numărul mandatelor trebuie limitat doar pentru preşedintele ţării

| 12 dec, 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmat vineri că nu crede că este în regulă limitarea numărului mandatelor aleşilor locali, fiind opţiunea cetăţenilor să aleagă primarul pentru cât timp vor, menţionând că, în ceea ce îl priveşte pe el, nu ştie dacă mai are 'chef, putere şi nervi' să fie în fruntea administraţiei locale.

Radu Mazăre a afirmat că numărul mandatelor trebuie limitat pentru preşedintele ţării, fiindcă acesta 'controlează structuri de putere' şi există riscul să devină 'un dictator'.

Citeşte şi: Ponta: Vom promova o limită de mandate pentru toţi cei ce ocupă funcţii publice alese.

'Eu când spuneam că şi aşa sunt multe mandate mă refeream la mine. Şi că nu ştiu dacă am chef, dacă mai am putere, mai am nervi, dacă vreau să mai duc chestiunea asta. Nu cred că este în regulă (limitarea numărului mandatelor - n.r.). Ele sunt limitate la preşedinte pentru că preşedintele controlează structuri de putere şi nu care cumva să ajungă dintr-un preşedinte un dictator. Din cauza asta sunt limitate la preşedinte, că are servicii şi aşa mai departe. La primar, un primar îl tăvăleşti când în stânga, când în dreapta, cred că e dreptul populaţiei să-şi aleagă şi pe cât timp vrea primarul. Nu cred că este o idee strălucită. Dar nu mă refer la mine, că oricum eu nu vreau să mai stau atâtea mandate', a afirmat Radu Mazăre, în timpul unei vizite pe care a făcut-o la o grădiniţă.


Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat vineri la Palatul Parlamentului că limitarea mandatelor aleşilor la două este o propunere a coaliţiei de guvernare avută în vedere prin modificarea Constituţiei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ