Macovei, despre bugetul DNA pe 2015: Micul Ceauşescu vrea desfiinţarea DNA?

| 11 dec, 2014

Europarlamentarul si fostul ministru al Justitiei Monica Macovei ia apararea procurorilor. Ea ii reproseaza premierului Victor Ponta, "Micul Ceausescu", dorinta de a reduce bugetul Justitiei, deci si al DNA, si de a da fonduri suplimentare "acolo unde se poate fura". Mai mult decat atat, Macovei se intreaba chiar daca nu cumva premierul vrea desfiintarea DNA-ului din moment ce nu i-a fost atribuit un buget distinct.

"Ponta ia de la procurori și dă la hoți

Micul Ceaușescu care, de ziua lui de naștere, ocupa cel mai mare stadion din țară și paraliza Bucureștiul pentru o petrecere scumpă și grandomană, s-a decis să fie zgârcit cu cei care apără banul public și îi destructurează partidul-mafie pe care îl conduce. Ponta a decis că procurorii n-au nevoie de bani și a propus reducerea bugetului Ministerului Public cu 32%, așadar și al DNA.

În ultimii 2 ani, DNA a identificat si a cerut recuperarea a circa 500 de milioane de euro, bani furați de la români, și solicită acum un buget de 25 de milioane de dolari pentru 2015 pentru a putea în continuare recupera banii românilor de la cei care îi jefuiesc. Drept răsplată, PSD a decis să nu le dea acest buget procurorilor anticorupție, să le taie fondurile și să le dea acolo de unde se poate fura sau pentru a plăti dezmățul pomenilor electorale din 2014.

În plus, faptul că bugetul DNA nu mai este precizat distinct înseamnă că va sta tot timpul cu mâna întinsă la procurorul general Nițu. Sau pregătește oare Ponta comasarea DNA cu alte structuri de parchet dacă nu mai precizează separat bugetul DNA, încălcând astfel legea?", a scris Monica Macovei pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2014
ilie
barfitoarea
asculta bai,, procuror comunist''de tine este vorba,Macovei,nici acum nuti tii gura aia pacatoasa,spurcata si acum bagi intrigi,crezi ca am uitat,cand erai tu,min.jus.cat rau ai facut acestei tari?fii calma,ai rabdare,cati vine si tie randu,sa ocupi o celula pe la jilava.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ