Călin Popescu Tăriceanu: Am programată o discuţie cu premierul privind proiectul de buget

| 11 dec, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va avea în cursul zilei de joi o întâlnire cu premierul Victor Ponta pentru a discuta priorităţile guvernamentale care stau la baza proiectului bugetului pe anul 2015.

 

'Am astăzi programată o discuţie cu domnul prim-ministru, dar discuţia nu este legată de negocierea portofoliilor sau a structurii Guvernului, ci doresc să facem o discuţie aplicată pe proiect de buget înainte de a veni la Parlament. (...) Mai sunt lucruri de pus la punct (referitor la viitoarea structură a Guvernului - n.r.). O să vedem zilele următoare, dar prioritatea este bugetul (...), care sunt priorităţile pe care funcţionează bugetul. Nu putem să avem 40 de priorităţi, că atunci înseamnă că nu avem niciuna', a spus acesta, la Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că, până la finele săptămânii, se vor încheia şi discuţiile cu privire la structura viitorului Cabinet Ponta, precizând că formaţiunea pe care o conduce doreşte să obţină ministere în care se pot aplica politici liberale.

'Până la sfârşitul acestei săptămâni vom finaliza. Ca liberali, putem să ne gândim la ministere economice, dar nu numai pentru că sunt şi alte ministere în care se pot face politici liberale', a spus acesta.

Referitor la numărul de viceprim-miniştri care ar trebui să se regăsească în structura viitorului Guvern, Călin Popescu Tăriceanu a spus că, în opinia sa, funcţia de viceprim-ministru este 'mai degrabă o funcţie de reprezentare, viceprim-miniştrii nu au atribuţii în plus'.

'Nu cred că aceasta este problema cea mai importantă', a mai spus Tăriceanu, adăugând că nu poate face precizări cu privire la posibilitatea ca formaţiunea sa să solicite un astfel de post de vicepremier.

În opinia lui Tăriceanu, 'problema serioasă' este reprezentată de viitoarea direcţie de acţiune a Guvernului.

'Problema serioasă este pe ce direcţie va acţiona Guvernul, care sunt principalele proiecte, iniţiative pe care vrea să le ia, care sunt deciziile importante pentru anul următor. Guvernul a manifestat clar şi a declarat că nu va majora niciun fel de taxă, dar, pe de altă parte, trebuie să pregătim anul 2016 şi trebuie să vedem cum merge economia, cum este posibil să reducem TVA-ul la 19% - vom face aceasta la toate produsele, vom selecta o parte din produse şi vom introduce TVA redus la produsele de strictă necesitate? Părerea mea este că trebuie găsite pârghiile pentru stimularea consumului, ca un alt motor de relansare economică', a conchis acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ