Guvernul a tăiat bugetul Direcției Naționale Anticorupție

| 11 dec, 2014

Guvernul a uitat să aloce bani separat pentru bugetul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în proiectul de buget pe 2015, potrivit DNA.

"În urma publicării, pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice, a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2015, conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (D.N.A) a constatat următoarele:

1.În anexele la proiectul de lege sus menţionat nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA, aşa cum prevede art. 4 alin 4 din OUG nr 43/2002 privind DNA, ci doar o filă centralizatoare pentru întregul Minister Public, fără a se identifica fondurile alocate DNA pe anul 2015.

Citeşte şi: Buget 2015. Cum se împart banii de la 1 ianuarie

2.Din analiza filei centralizatoare pentru întregul Minister Public se constată că valoarea bugetului este cu 31,94 % mai mică decât execuția bugetară pe 2014. În plus, între diminuările bugetare pe anul 2015 se regăsesc și o serie de cheltuieli absolut necesare bunei funcționări a Ministerului Public (inclusiv pentru expertize judiciare, carburanți, materiale și servicii cu caracter funcțional).

3.Subliniem că, luând în considerare fondurile minime necesare bunei funcționări a activității în anul 2015, conducerea D.N.A. a solicitat inițial un buget de aproximativ 25 de milioane euro (echivalent în lei), în comparație cu un buget de 20 milioane de euro aferent anului 2014. Solicitarea inițială, formulată în cursul lunii iulie 2014, a fost reiterată ministrului Justiției, respectiv ministrului delegat pentru Buget la data de 29.08.2014, respectiv 3.12.2014, solicitându-se ca, în plus, la întocmirea Legii bugetului de stat, să aibă în vedere, atât valorile cerute, cât și menținerea, în filă distinctă, a bugetului DNA, conform prevederilor legale în vigoare.

4.Aducem în atenția opiniei publice că, raportat la valoarea bugetului solicitat de D.N.A., de 25 milioane euro, instituția a indisponibilizat bunuri și bani în cadrul cauzelor penale instrumentate, de aproximativ 300 milioane euro în anul 2013, iar până la 30 noiembrie 2014, a indisponibilizat aproximativ 200 de milioane euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2014
Kardoian
Alocări bugetare...
.
Din câte înţeleg, D.N.A. RECUPEREAZĂ DIN FRAUDE, pentru stat, cam 300 mil. euro pe an dar Guvernul nu vrea să-i dea nici măcar O ZECIME din această sumă ca să funcţioneze în continuare! De unde se vede că tanti Petrescu şi mister Ponta nu sunt interesaţi de recuperarea fraudelor în beneficiul maselor muncitoare!

Ei sunt interesaţi în frânarea activităţii celor 90 de procurori din DNA (puţini şi ei, în ritmul turbat în care se fură prin ţară!), ca să râmână cât mai mulţi penali în libertate, cu bani cu tot...

Funia se apropie de par. Dacă nu se remediază chestia asta, plus votul prin corespondenţă (respins recent de majoritatea parlamentarilor), să ne pregătim de alegeri... Mari operaţiuni financiar-bancare se pot desfăşura în toată lumea prin reţele securizate inteligent, dar în Românika nu se poate vota pe NET, cu CNP-ul şi o parolă confidenţială, verificată şi cunoscută doar de alegător? Ei-ei!...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ