Tribunalul Bucureşti: 5 mandate de arestare în dosarul de corupţie de la CJ Timiş

| 12 dec, 2014

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a cinci persoane implicate în dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean Timiş.

Este vorba de Teodor Gavriş, director în cadrul CFR Călători; George Didilă, care controlează mai multe societăţi (Ecomet West SRL, Electro Sig Star SRL); Marcel Mihoc, consilier judeţean în Timiş; Gabriel Telu Protopopu, consilier în cadrul Corpului de Control al Directoratului - CFR Călători SA şi Daniel Ninel Cosmineanu, şef al Biroului Aprovizionare în cadrul CFR Călători SA.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de cei cinci arestaţi.

În aceeaşi cauză, procurorii au mai dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, pe o durată de 60 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu; folosire a influenţei sau autorităţii în calitate de persoană care deţine funcţie de conducere într-un partid, pentru obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Potrivit DNA, Teodor Gavriş, director la CFR Călători, a intervenit pe lângă funcţionari aflaţi în subordinea companiei feroviare să încheie contracte, prin fraudarea procedurilor, cu societăţi comerciale controlate de George Didilă.

De asemenea, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, şi consilierul judeţean Marcel Mihoc au determinat funcţionari de decizie din cadrul unor instituţii publice, societăţi de stat sau primării, să îşi exercite în mod defectuos atribuţiile de serviciu în sensul atribuirii, prin fraudarea procedurilor de achiziţie publică, a unor contracte în baza cărora firmele controlate de George Didilă (Ecomet West SRL şi Electro Sig Star SRL) să furnizeze produse la preţuri supraevaluate sau care nu erau necesare, în dauna entităţilor respective.

Tag-uri: CJ timis, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ