UPDATE Darius Vâlcov: DNA va avea bugetul solicitat în 2015

| 11 dec, 2014

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, s-au întâlnit joi cu ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, pentru o discuţie despre bugetul de anul viitor.

UPDATE. Direcţia Naţională Anticorupţie va avea bugetul solicitat în 2015, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, după o întâlnire avută joi cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

'În urma întâlnirii de astăzi (joi - n.r.) cu conducerea Ministerului Justiţiei şi cea a Ministerului Public, ambele părţi au ajuns la un consens în privinţa alocării bugetului acestor instituţii pentru anul viitor. Astfel, deşi Ministerul Finanţelor Publice a alocat sumele cerute de către DNA, în Ministerul Public au existat unele probleme interne în ceea ce priveşte alocarea fondurilor către ordonatorii secundari. Am avut o discuţie cu doamna Laura Codruţa Kovesi, dar şi cu ministrul Robert Cazanciuc, iar în urma acestei întâlniri, lucrurile s-au clarificat: DNA va avea bugetul solicitat în 2015. Aceste concluzii vă vor fi confirmate şi de către conducerea celor două instituţii', a explicat Vâlcov într-un comunicat de presă.

La rândul ei, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la B1 TV, că, în urma discuţiilor de joi cu ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a obţinut 'promisiunea fermă' că propunerile DNA vor fi avute în vedere la definitivarea proiectului de buget pe anul 2015.

'A fost o discuţie referitoare la fila distinctă de buget pentru DNA şi reprezentantul MFP a menţionat că din partea Ministerului Public nu a venit o propunere separată pentru DNA şi separată pentru bugetul celorlalte unităţi de Parchet şi că, probabil, de aici a plecat acea neînţelegere despre care dumnealui vorbea. (...) În urma discuţiei pe care am avut-o cu domnul ministru Vâlcov acesta m-a asigurat că fişa de buget a DNA va arăta exact aşa cum am propus-o noi, motiv pentru care, după ce am avut această întâlnire, am revenit cu adresă în atenţia Ministerului pentru Buget în care am înaintat fişa de buget în formula pe care noi ne-o dorim, respectiv cei 25 de milioane de euro (...) şi am primit şi un răspuns scris în acest sens că propunerea noastră va fi avută în vedere la definitivarea proiectului pentru anul 2015', a explicat Kovesi.

Ea a subliniat că, în momentul în care proiectul va fi înaintat la Parlament, va vedea dacă aceste sume sunt alocate bugetului DNA.

 

În cursul dimineţii dejoi, DNA a transmis printr-un comunicat de presă că în anexele proiectului de buget pe 2015 nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA şi că pentru întreg Ministerul Public valoarea bugetului este cu 31,94% mai mică decât execuţia bugetară pe 2014.

Citeşte şi: Reacţia lui Victor Ponta după ce DNA nu s-a regăsit în buget: DNA şi DIICOT vor înregistra creşteri în 2015

Ulterior, Vâlcov a explicat, tot printr-un comunicat, că bugetul total al Ministerului Public în 2015 va fi de 707,88 milioane de lei, în creştere cu 19,29 de milioane de lei faţă de anul anterior.

'Bugetul total al Ministerului Public în anul 2015 creşte, nu scade, acesta fiind de 707,88 milioane lei, adică în creştere cu 19,29 milioane lei faţă de cât a fost bugetul aprobat pentru anul 2014. Mai mult, Ministerul Finanţelor Publice a primit solicitările privind limitele de cheltuieli pentru anul 2015 din partea Ministerului Public, a luat act de ele, bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Public şi, în mod automat, bugetele DNA şi DIICOT, înregistând creşteri (...) Pe parcursul anului 2014, conform Legii bugetului de stat pentru anul 2014, la bugetul total al Ministerului Public s-a adăugat la cheltuielile de personal suma de 323 milioane, reprezentând plată de titluri executorii pentru personalul bugetar din cadrul Ministerului Public. Facem menţiunea că pe parcursul anului 2015, conform legii, bugetul Ministerului Public va fi suplimentat cu titluri executorii care vor fi plătite pe parcursul acestui an', a explicat Vâlcov.

Acesta precizează, totodată, că valoarea cheltuielilor pentru investiţii a crescut cu 39,48% faţă de 2014, de la 14,22 milioane la 19,84 milioane, cheltuielile pentru bunuri servicii s-au diminuat cu 1,03% de la 70,72 milioane la 70 milioane lei, iar cheltuielile cu fonduri europene nerambursabile au crescut cu 41,72% de la 1,09 milioane la 1,54 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ