Guvernul mizează pe fondurile europene în 2015

| 11 dec, 2014

Cheltiuielile bugetului de stat pentru anul 2015 pentru finanţarea proiectelor europene se ridică la 39 de miliarde de lei. Este capitolul cu cele mi mari cheltuieli din bugetul de stat.

La capitolul “proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare”, sunt trecute cheltuieli de 38,98 miliarde de lei, cu circa 10,4 miliarde de lei mai mult decât în acest an. Procentual, creşterea faţă de alocarea din aceste an este de 36%.

Citeşte şi: Buget 2015. Cum se împart banii de la 1 ianuarie

Anul următor este ultimul în care România, potrivit deja celebrei reguli n+2, mai poate accesa bani europeni din exerciţiul financiar 2007-2014.

România a ajuns la o rată de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune, ca bani ceruţi de la Bruxelles, de 44,68% din suma totală alocată, potrivit situaţiei prezentate de Ministerul Fondurilor Europene până la 30 noiembrie 2014. Suma este de 8,58 miliarde de euro.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ