Ponta: Eu nu pot nici să tai, nici să măresc bugetul cuiva. Să nu-i mai prostim pe oameni

| 12 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că el nu poate nici să taie, nici să majoreze bugetul cuiva, cu referire la bugetul DNA, şi a făcut apel la ”a nu-i mai prosti pe oameni în continuare şi la a nu le mai spune minciuni pe această temă”.

”Vreau să explic încă o dată, pentru toţi cetăţenii Românei, dincolo de faptul că Ponta ieri a tăiat bugetul DNA. Eu nu am acces la datele din bugete, atât timp cât ele sunt la fiecare ordonator de credite. (...) Aşa încât, dacă vrem să le spunem oamenilor adevărul, să nu-i mai prostim în continuare, cu Ponta care taie bugetul...Ponta nu poate nici să-l taie, nici să crească bugetul”, a spus Ponta.

El a precizat că are un rol logic şi legal, într-un lanţ de bun simţ, în construcţia bugetului.

”Eu am un rol, ca prim-ministru, într-un lanţ de bun simţ, logic şi legal, pe care trebuie să-l explicăm oamenilor ca să nu ne batem joc tot timpul şi să le spunem minciuni, cum Ponta taie bugetul cuiva. Nu pot nici să-l tai, nu pot nici să-l măresc, pentru că e vorba despre date care ţin de cheltuieli de persanal, bunuri, servicii, titluri executorii”, a adăugat Ponta.

”Ăsta este adevărul, toate celelalte discuţii din presă din păcate induc nişte lucrui care nu sunt adevărate. Eu nu fac bugetul, fiecare instituţie îşi face propriul buget, îl propune mai departe, iar noi îl propunem către Parlament. Parlamentul este cel care îl adoptă, dar preşedintele României este cel care trebuie să îl promulge”, a mai spus Ponta.

El a precizat că ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, este cel care a coordonat acest aspect.

”Domnul Vâlcov a coordonat zeci, sute de persoane, fiecare instiutţie în parte care vine cu date, date care se construiesc nu pe ce vreau eu sau vrea cineva, ci pe număr de personal, cheltuieli, bunuri şi servicii, titluri executorii”, a spus Ponta.

Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a exprimat, joi, nemulţumirea că în proiectul de buget pentru 2015, publicat pe MFP, nu pot fi identificate fondurile alocate pentru instituţie, ci acestea sunt incluse în cele pentru Ministerul Public, instituţie care ar urma să aibă un buget cu 31,94% mai mic decât cel din 2014.

"În urma publicării, pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice, a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2015, conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a constatat următoarele: în anexele la proiectul de lege sus menţionat nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA, aşa cum prevede art. 4 alin. 4 din OUG nr. 43/2002 privind DNA, ci doar o filă centralizatoare pentru întregul Minister Public, fără a se identifica fondurile alocate DNA pe anul 2015", a arătat instituţia, într-un comunicat de presă transmis joi agenţiei MEDIAFAX.

În cursul zilei de joi, ministrul Bugetului, Darius Vâlcov a avut o discuţie cu Laura Codruţa Koveşi şi cu ministrul Robert Cazanciuc. Vâlcov a anunţat, după această întâlnire, că ”lucrurile s-au clarificat iar DNA va avea bugetul solicitat în 2015".

La rândul ei, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat vineri că a fost informată de reprezentanţii Ministerului Finanţelor că propunerile bugetare ale DNA urmează să se regăsească în fişa de buget a instituţiei. "În cursul nopţii, am primit un email din partea reprezentanţilor Ministerului Finanţelor, în care au precizat că propunerile noastre au fost însuşite şi urmează să se regăsească în fişa de buget a Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a spus Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ