Scandal uriaș în PSD, înainte de Congres. Teodorovici amenință că dă partidul în judecată

| 07 aug, 16:35

Vineri, 7 august, ora 16, este termenul limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru Congresul PSD, pe care social democrații intenționează să îl organizeze în data de 22 august.

 

 

Conducerea interimară a partidului a stabilit ca la Congres candidaturile pentru funcțiile de conducere să se facă pe moțiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcția de președinte să vină și cu echipa de prim-vicepreședinți și vicepreședinți. Procedura este contestată de Eugen Teodorovici care vrea candidaturi uninominale pentru ficeare funcție, așa cum prevede acum statutul PSD. Teodorovici susține că este încălcat statutul și amenință că va da partidul în judecată.
Congresul PSD ar urma să fie organizat în data de 22 august, cel mai probabil în format online. Procedura este contestată de Eugen Teodorovici, care și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al partidului.
Surse din conducerea PSD susțin că din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, primvicepreședinți și alți 11 vicepreședinți: 3 pe domenii de activitate și 8 vicepreședinți pe regiuni. Pentru funcția de secretar general candidează Paul Stănescu, iar pentru cea de președinte al Consiliului Național Vasile Dâncu și Dumitru Buzatu.
Eugen Teodorovici, cel care și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte la Congresul PSD din 22 august contestă procedura. Acesta susține că este încălcat statutul.
„Prin hotărârea CExN din 30.07.2020 s-a modificat Statutul PSD, încălcându-se astfel chiar prevederile Statutului de la art. 119, alin. 1, conform cărora doar Congresul PSD: "adoptă sau modifică, prin hotărâre, Statutul PSD, cu votul a cel puțin 2/3 din numărul delegaților prezenți”, susține Teodorovici.
„Eu, astăzi îmi depun candidatura și voi atașa toate documentele, inclusiv paragrafele din Statut care stabilesc această procedură. Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig. Statutul poate fi modificat doar de Congres și aprobat de Tribunal. Nu poți să stabilești în CEX modificările, să pui la punctul 1 al ordinii de zi de la Congres modificare statutului și la punctul doi să alegi conducerea în baza modificărilor, așa cum vrea Ciolacu. Ei nu cunosc nici legile țării, nici statutul partidului.”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Digi24.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ