Scandalul dintre DNA și Inspecția Judiciară, pe masa CSM

| 07 sep, 09:24

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) discută azi memoriul transmis de șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, după controlul Inspecţiei Judiciare, dar și notele transmise de coordonatorul şi membrii echipei care a făcut controlul la parchetul anti-corupție, precum și punctul de vedere al Inspecţiei Judiciare.

Scandalul iscat după controlul făcut de Inspecţia Judiciară la DNA ar putea fi tranşat astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii. În această dimineaţă se reunesc procurorii din acest for şi vor analiza toate memoriile depuse de actorii principali pe acest subiect.

O notă a fost trimisă de inspectorul judiciar Elena Rădescu, cea care a coordonat echipa de control, în care sunt sesizate presupuse presiuni de la conducerea Inspecţiei Judiciare pentru a depista probleme la DNA.

O altă sesizare aparţine altor membri ai echipei, care reclamă o atitudine autoritară a şefei DNA faţă de ei. Iar al treilea memoriu aparţine conducerii DNA, care a arătat că le-a cerut inspectorilor să fie reaudiaţi şi controlul să fie prelungit pentru lămurirea altor aspecte, dar nu le-a fost acceptată cererea.

Potrivit surselor, una dintre nemulţumirile exprimate de Laura Codruţa Kovesi a fost legată de faptul că inspectorii judiciari nu au ascultat şi punctele de vedere ale procurorilor cu funcţii de conducere din cadrul DNA, fiind audiaţi, în schimb, procurori care între timp au fost îndepărtaţi din instituţie. În opinia şefei DNA, o abordare echidistantă ar fi impus ascultarea ambelor părţi de către echipa de control.

Există, de asemenea, şi un punct de vedere al inspectorului-şef al IJ pe tema procesului-verbal ce conţine concluziile preliminare ale verificărilor efectuate. 

Cu privire la toate memoriile depuse, Direcţia Legislaţie, Documentare şi Contencios a întocmit o notă consultativă care va fi dezbătută în şedinţa de joi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ