Scandalul noii secţii de Arşi de la Spitalul Floreasca: Ioan Lascăr, trimis în fața procurorilor de Ministerul Sănătății

| 27 mai, 10:52

Scandalul noii secţii de Arşi de la Spital Floreasca revine. După ce Corpul de Control al Guvernului a confirmat că Unitatea nu este încă pe deplin funcţională, noi detalii incredibile apar în acest caz.

Profesorul Ioan Lascăr este prima legendă medicală trimisă în fața procurorilor de către Ministerul Sănătății, a dezvăluit jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blog-ul său. Totul pentru că Lascăr ar fi semnat în fals o recepție fictivă la Unitatea de Arși. Medicul ar fi motivat în fața inspectorilor că s-a bazat pe buna credință a firmei Gemedica, cea care i-ar fi promis că va pune noua secție în funcțiune, dar nu s-a ținut de cuvânt.

Familiile victimelor din Colectiv fac dezvăluiri incendiare. Părinţii lui Radu Sienerth, ultima victimă a tragediei, au povestit pentru blogul lui Cătălin Tolontan cum fiul lor a stat patru luni la secția Toxicologie, la Floreasca. În tot acest timp li s-a spus că Unitatea Modernă de Arși funcționează, dar acolo nu o să își poată vizita mereu fiul.

Ioan Lascăr a declarat în faţa presei că Radu Sienerth "a murit în urma unei complicaţii pulmonare, o hemoragie masivă, care nu a mai putut fi controlată".

Tatăl lui Radu a povestit că, la un moment dat, s-a pus problema să-l mute pe băiat în Unitatea Modernă pentru Arși. Dar, într-o noapte, o asistentă din spital l-a informat pe tata ca unitatea modernă nu este gata, drept urmare bolnavul nu poat fi transferat

Radu a rămas la Toxicologie, unde a şi murit.

"Doctorul Lascăr ne-a zis că dacă l-am duce în Unitatea de Arși nu am mai avea acces la el. De fapt, nu era deschisă! Știam și m-a supărat că mă ia de prost. Lui Radu i-au montat la Toxicologie un pat dedicat pentru noua secție de arși. Atunci am tras aer amar în piept. Ne-a fost clar că secția nu e deschisă și că Radu va rămâne la toxicologie. Un mare ars stătea alături de pacienți vegheați de poliție", a povestit Valter Sienerth, tatăl lui Radu Sienerth, pentru tolo.ro.

Secţia de arşi modernă de la Floreasca a fost inaugurată de trei ori, dar nu a fost niciodată deschisă complet.

Corpul de Control al Guvernului a fost asigurat însă de conducerea spitalului că Secția Modernă de Arși s-a deschis și că s-au făcut acolo "o sută de operații".

La o lună după, Corpul de Control al Ministerului Sănătății repetă controlul celor de la Guvern. Iar Ministerul Sănătății a anunțat că a trimis la Parchet rezultatele acestui control.

Ioan Lascăr ar fi fost vizat direct.

"Pentru că a semnat un proces verbal fals de punere în funcțiune a Barocamerei, piesa centrală și de noutate absolută a Unității de Arși", scrie tolo.ro.

Potrivit informațiilor dezvăluite de acesta "Ioan Lascăr a motivat că firma i-a promis că o va pune mai târziu în funcțiune. Și că aceasta nu s-a ținut de cuvînt".

Într-o intervenție telefonică pentruȘtirile B1 Tv, jurnalistul Cătălin Tolontan atrage atenția asupra faptului că este prima dată când ministerul Sănătății reclamă un mare medic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ