Scandalul RCA a ajuns pe masa Executivului. Ce schimbări vor să aducă guvernanții

| 08 sep, 10:49

Scandalul RCA a ajuns pe masa Guvernului. Executivul intenţionează să modifice legea RCA printr-o Ordonanţă de Urgenţă, după ce transportatorii au blocat  principalelor drumuri din ţara. Proiectul păstrează propunerile patronatelor din transport, dar nu va duce la scăderea preţurilor asigurărilor.

În schimb, actul propune calcularea asigurării în funcţie de accidente pe care mașina le-a avut în ultimii 5 ani şi plata în rate a poliţei.

SCHIMBĂRI PRECONIZATE:
- Polița de asigurare va fi calculată după istoricul de accidente pe care mașina le-a avut în ultimii 5 ani.
- Se poate asigura o asigurare pe o perioadă de la o lună la 12 luni.
- RCA-ul se va putea plăti în rate.
- Despăgubirile se vor deconta în 40 de zile în loc de 10, ca în prezent. Și la persoane fizice în limita la un milion de euro.
- Se poate face asigurare și pe mai puțin de o lună dacă ești exportator.

"Din informaţiile noastre, Guvernul României are în intenţie să dea OUG pentru modificarea legii RCA şi înţelegem că s-au păstrat în conţinut şi propunerile făcute de patronate. Dacă informaţiile noastre sunt corecte, conform celor discutate în data de 3 august, Executivul ar trebui să-şi declare public intenţiile, după ce a intrat în posesia ultimului raport al ASF", anunța într-un comunicat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Tag-uri: Guvern, RCA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ