Scandalul salariilor. Bogdan Hossu: Guvernul arată că nu mai are bani

| 22 oct, 15:16

Liderul sindical Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat,  pentru DCBusiness, că Guvernul nu a discutat cu liderii sindicali de scrisoarea trimisă la Bruxelles și că documentul arată clar faptul că Executivul nu mai are banii de salarii, nicidecum de măririle promise.

„Acum o lună a fost o întâlnire la Guvern, în care s-a discutat despre mărirea salariilor de la 1 ianuarie 2019, mărire care a fost promisă de la 1 ianuarie 2018. Legat de majorarea salariilor, anunțată de ministrul Muncii de la 1 noiembrie- ea este populistă și se va aplica unui număr destul de redus de angajați. De ce, potrivit datelor de la Revisal- 20% din angajați ar putea beneficia de această măsură”, a declarat Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, mediul privat ar putea fi afectat de această măsură anunțată peste noapte, având în vedere că este vorba de 50.000-60.000 de angajați care ar urma să beneficieze ce această măsură, considerată de mediul de afaceri și de sindicaliști populistă, pe motiv că ar da peste cap bugetele companiilor.

Este ciudat că o asemenea scrisoare a fost trimisă la Bruxelles fără a fi discutată în Guvern, fără a se aproba un Memorandum. Asta arată instabilitatea politicii salariale dusă de acest Guvern”, a mai explicat liderul Cartel Alfa.

Lovitură pentru oamenii de afaceri

Îngheţarea salariilor, anul viitor, şi aplicarea Legii salarizării în 2020, în loc de 2022 sunt în contradicţie, întrucât această devansare ar presupune o creştere salarială de 50%, în 2019 şi 2020 a mai adăugat Bogdan Hossu.

 

Articolul integral pe DC BUSINESS

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ