Scăpăm de ploi! Cum va fi vremea în următoarele zile

| 01 iun, 2014

Astazi, vremea va fi racoroasa în toate regiunile. Cerul va avea înnorari temporar accentuate şi local, cu precadere în zonele de deal şi de munte şi în sud-estul ţarii, se vor semnala averse însoţite de descarcari electrice.

Cantitaţile de apa vor depaşi izolat 20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în sud şi est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade.

In regiunile de dincolo de Carpati, urmeaza o zi racoroasa, cu maxime ce doar in vestul extrem trec putin de 20 de grade: Timisoara si Arad 21 de grade, in timp ce la Miercurea Ciuc temperatura se opreste la 16 grade. Avesele si descarcarile electrice vor prefera zonele de deal si de munte. Mai sunt posibile si azi cantitati de precipitatii de peste 20 l/mp.

In sudul tarii, desi mai putin ca ultimele doua zile, inca mai ploua sub forma de aversa in special in Baragan. Izolat, ploile vor fi torentiale si insotite de descarcari electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari pe timpul ploilor. Maximele, cu cateva grade sub mediile climatologice, trec totusi de 20 de grade: 23 la Calarasi, Slobozia si Braila.

In Dobrogea, vreme in general instabila: local cad averse si se pot aduna cantitati de peste 20 l/mp, iar vintul prezinta intensificari temporare. Temperaturile urca la amiaza pina la 23 de grade la Tulcea si 22 la Constanta.

Si in Moldova o zi racoroasa azi. Maximele: 16-18 grade in nordul extrem al regiunii si in Subcarpati si 20-22 de grade de la Iasi pana spre sud, la Galati.

In capitala, vremea se menţine racoroasa. Dimineata, in jur de 13 grade, iar la amiaza, in jur de 22. Va fi înnorat şi trecator se vor semnala averse, posibil însoţite de descarcari electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

 

DE MÂINE VREMEA SE ÎNCĂLZEŞTE

Formaţiunea ciclonică de origine Mediteraneană ce a adus ploile abundente din ultimele doua zile, îşi continuă deplasarea spre nord şi apoi spre vest parasind teritoriul tarii noastre.

Prin urmare, ploile se raresc, urmând să se semnaleze la nivel local în special în timpul după-amiezelor.

In urma ciclonului masa de aer care vine este tot mai rece, ne-o spun nuantele de verde si chiar albastru de desupra teritoriului tarii. Totusi, saptamina viitoare nuantele de albastru se estomează treptat şi trec spre verde şi mai apoi galben.

Asta însemnă că masa de aer se mai încălzeşte, iar la acest lucru va contribui şi soarele, ce va avea o prezenţă mai generoasă.

Prin urmare temperatura va fi în creştere uşoară şi treptată, iar de la vremea răcoroasă pe care o avem astazi, cu maxime 14 şi 23 de grade, vom ajunge la temperaturi apropiate de normele climatologice specifice perioadei, adica maxime peste 20 de grade (pana la 26-27 de grade).

 

CODUL GALBEN de ploi a expirat sâmbătă seara la ora 23.00

Codul galben de ploi, care viza iniţial 35 de judeţe, a fost restrâns la 26, majoritatea din jumătatea de est a ţării, aflate sub această atenţionare până sâmbătă la ora 23.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, rămân sub cod galben, până sâmbătă seară, judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, nordul judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea, Maramureş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi, Harghita, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

În acest zone vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua, trecător, aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 45-50 de litri pe metru pătrat.

 

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Pe parcursul zilei de astăzi vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în sud-estul şi estul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 45...50 l/mp

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ