Schimbare la vârful clasamentului. Cine este în 2014 cea mai bogată femeie din lume

| 10 mar, 2014

Christy Walton, co-presedinte al Fondului Children Scholarship, a mostenit o parte din avere in 2005, cand sotul ei, John Walton, a murit intr-un accident aviatic. Investitiile lui John in First Solar au ajutat-o pe Christy sa ajunga la o avere neta de 36, 7 miliarde dolari. Insa mare parte din avere vine din reteaua Wal-Mart, fondata de socrul ei, Sam Walton, potrivit Forbes.

Desi Liliane Bettencourt nu mai conduce L'Oreal, compania creata de tatal ei, vaduva de 91 de ani inca are o avere de 34,5 miliarde de dolari. In 2012, Bettancourt a fost inlocuita la conducerea firmei de nepotul sau, Jean-Victor Meyers, dupa ce membrii bordului L'Oreal au dovedit ca nu se mai potriveste postului din cauza starii precare de sanatate.

Alice Walton, fiica fondatorului Wal-Mart, conduce Crystal Bridges Museum of American Art in Bentonville, Arkansas. Cu o avere neta de 34,3 miliarde dolari, Walton a donat peste 2 miliarde pentru a sustine scolile in 2012 si se numara printre miliardarii care vor sa formeze un comitet de actiune politica pentru a strange fonduri pentru potentiala candidatura la presedintie a lui Hillary Clinton.

Cu 20 de miliarde de dolari, Jacqueline Mars a mostenit compania de dulciuri Mars in 1999, cand tatal ei a murit. Grupul detine si brandurile Uncle Ben's, Pedigree, Whiskas.

Australianca Gina Rinehart este presedintele executiv al companiei miniere Hancock Prospecting, ce apartine familiei ei, si are o avere neta de 17,7 miliarde de dolari.

Cea mai bogata femeie din Germania, Susanne Klatten, are o avere neta de 17,4 miliarde de dolari in mare parte datorita participatiei la BMW, mostenire lasata de tatal ei. Klatten controleaza producatorul Altana si detine actiuni la alte cinci companii.

Abigail Johnson este presedintele Fidelity Financial Services, al doilea cel mai mare fond mutual din SUA. Johnson are o avere neta de 17,3 miliarde de dolari si este de asteptat sa preia locul tatalui ei ca CEO la aceasta companie.

La 94 de ani, Anne Cox Chambers este actionarul majoritar al Cox Enterprises, care include Cox Communications, Cox Media Group, Manheim si AutoTrader Group. Chambers are o avere neta de15,5 miliarde dolari.

Vaduva miliardarului Andronico Luksic, Iris Fontbona, are o averede 15,5 miliarde de dolari. Familia detine o parte din Quinenco, insa banii vin din Antofagasta, una dintre cele mai mari companii miniere de cupru.

Laurene Powell Jobs este cel mai mare actionar individual la Disney, cu o avere neta de 14 miliarde dolari. Jobs detine actiuni si la Apple, co-fondata de fostul sot Steve Jobs. Este de asemenea fondator al Emerson Collective si membru in bordul administrativ al Stanford University.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ