Schimbări majore în Guvern. Pe cine plănuiesc să dea jos Dragnea, Dăncilă și Iordache

| 05 sep, 08:23

Întâlnire-surpriză la Guvern, marți seară. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă și cu social-democratul Florin Iordache. Potrivit unor surse REALITATEA TV, scopul întrevederii ar fi fost înlocuirea Andreei Lambru (ALDE) din funcția de secretar general cu Eugen Nicolicea (PSD).

Conform acelorași surse, social-democrații doreau această schimbare în Guvern deoarece Andreea Lambru nu voia să-și pună semnătura pe proiectele de legi ale PSD.

Pentru că Ministerul Justiției a refuzat să avizeze Ordonanța de Urgență privind amnistia si grațierea, șeful PSD ar fi trecut la planul B care presupune modificări legislative și schimbări în componența Guvernului, au declarat, săptămâna trecută, surse politice pentru ziare.com. Astfel, din această săptămână secretar general al Guvernului ar urma sa fie devină deputatul Eugen Nicolicea, considerat ”omul care rezolvă problemele”.

Deputatul Nicolicea nu a răspuns pentru a confirma sau infirma această informație.

Marți, președintele Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. În premieră, Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu a dat avizul pentru rectificarea bugetară a Guvernului. Șeful statului a explicat că motivul este reducerea inexplicabilă a bugetelor instituțiilor care asigură securitatea națională și a acuzat Executivul de șicane politice.

”Este numai răspunderea guvernului ce se întâmplă în continuare”, a spus președintele, care a explicat că a oferit astfel posibilitatea Executivului să revină cu un nou proiect de rectificare.

”Tema pe care am discutat-o azi a fost rectificarea bugetară propusă de guvern pentru instituțiile din domeniul securității naționale. Este obligație acest aviz al CSAT atunci când se discută bugetele acestor instituții. Nu este o chestiune facultivă sau opțională.

Guvernul a publicat în august un proiect de rectificare bugetară. A fost prezentată ca una puternic pozitivă. Totuși, spre surprinderea multora, pe o rectificare puternic pozitivă, guvernul a anunțat reduceri importante perntru instituții din zona securității naționale. Acest lucru nu a fost explicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ