Scor strâns în USR pentru REDEFINIREA familiei. Ce poziție va adopta PARTIDUL

| 14 aug, 10:26

Referendumul intern din USR s-a încheiat duminică, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1.829 de membri USR au votat 1.453, prezența finală la vot fiind de 78%. Rezultatele arată că 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru poziționarea partidului față de inițiativa de modificare a Constituției inițiată de Coaliția pentru Familie, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul Național al USR care se reunește în ședință în cursul zilei de luni.

La întrebarea „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?"

766 au votat DA, iar 682 au votat NU.

La întrebarea „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?" 184 au votat PRO, iar 864 au votat CONTRA.

Referendumul s-a desfășurat prin intermediul unei platforme online, care a asigurat secretul total al votului. Fiecare membru a primit pe mail un user și o parolă unice pentru a se putea loga pe platformă să voteze.

Rezultatele referendumurilor interne vor constitui o bază pentru luarea deciziilor în cadrul Biroului Național al USR, menționează comunicatul USR.

Referendumul intern din USR a fost declanşat la începutul lunii iunie de peste 200 de membri ai partidului, semnatari ai unei iniţiative a filialei Suceava.

Fondatorul USR, Nicușor Dan, a demisionat de la şefia formaţiunii pe 1 iunie după ce, cu o zi înainte, conducerea partidului a decis prin vot să se poziţioneze împotriva revizuirii Constituţiei pentru redefiniriea familiei. Nicuşor Dan şi-a motivat demisia prin faptul că nu a putut respecta promisiunea făcută celor pe care i-a convins să intre în partid, potrivit căreia Uniunea nu va lua decizii care să contravină sentimentelor intime, identitare ale membrilor săi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ