Scrisoarea de intenţie convenită cu FMI: Guvernul vinde toate companiile de la Ministerul Economiei

| 07 aug, 2013

Cabinetul Ponta doreşte să  vândă majoritatea portofoliului de societăţi din subordinea Ministerului Economiei şi să finalizeze urmatoarele cinci privatizări ale societăţilor energetice de stat pe perioada programului, stipulează varianta din 29 iulie a scrisorii de intenţie convenită cu FMI.

Pentru operatorul reactoarelor 1 şi 2 de la Cernavodă, Nuclearelectrica, se prevede lansarea unei oferte publice inițiale (OPI) de 10% din acțiunile guvernului până la finele lunii septembrie 2014.

La Romgaz (primul producător de gaze naturale din ţară şi cea mai profitabilă companie a statului român) se va lansa o OPI de 15% din acțiunile administrației până la finele lunii octombrie 2013 (criteriu de referință structural). În
prealabil, se va obține aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru listarea duală şi se va efectua un studiu de impact asupra mediului. A fost luată deja o decizie de extindere a dimensiunii consiliului de la Romgaz în urma OPI. Ca acțiune prealabilă, se va clarifica tratamentul fiscal pentru valorile mobiliare Romgaz achiziţionate ce sunt tranzacţionate pe o bursă din străinătate şi se va adopta baza legală necesară, dacă este cazul.
În cazul Electrica (distribuție, furnizare și întreținere electricitate) se va lansa o ofertă publică inițială pentru pachetul majoritar din acțiunile Statului, în urma majorării de capital planificate, până la finele lunii mai 2014 (criteriu de referință structural). În pregătirea acestei acțiuni, se va angaja un consultant de tranzacție pentru OPI până la finele lunii august 2013. Se lucrează în prezent la stabilirea a ce trebuie făcut cu cinci dintre cele șase societăți regionale de întreținere ale Electrica. Cel puțin trei dintre ele, dar posibil toate cinci, ar trebui poate să fie separate de Electrica în vederea unei posibile lichidări. Deţinerile de pachete minoritare de acţiuni de către Electrica la societăți de distribuție deja privatizate ar putea reprezenta o zonă majoră de incertitudine pentru OPI și aceste participații vor fi scoase din Electrica înainte de OPI. Va fi abordată și problema neplății de către CFR a achizițiilor sale de electricitate de la Electrica înainte de OPI.
La Complexul Energetic Oltenia (generator de energie termică și electrică) se va avea necesarul de investiții de la Oltenia. S-a planificat ca înainte de privatizarea majoritară să se organizeze o OPI pentru 15% din acțiunile Statului, anterior majorării de capitalul programate, până la finele lunii octombrie 2013 și în luna mai 2013 s-a angajat în acest scop un consultant de tranzacție. Ulterior, s-a decis să se amâne OPI până la finele lunii iunie 2014 după ce devin disponibile siutuaţiile financiare auditate pentru 2013 și este efectuat un studiu al rezervelor de cărbune.

La Hidroelectrica s-a planificat o OPI pentru 10% din acțiunile Statului, după majorarea de capital planificată, până la finele lunii octombrie 2013. Totuși, contestarea în instanță a hotărârii de guvern de efectuare a OPI și recursul ulterior al guvernului împotriva hotărârii judecătorești au întârziat procesul. Până la mijlocul lunii august, Ministerul Economiei şi Secretariatul General al Guvernului vor depune în instanţă cererea de retragere a recursului. Se va adopta o nouă hotărâre de guvern pentru o OPI de 10%, în conformitate cu toate procedurile necesare. Guvernul vasemna un contract cu consultantul de tranzacție selectat deja prin intermediul unui proces competitiv din 2012 pentru OPI (criteriu de referință structural) ce va fi lansată până la finele lunii iunie 2014, cu condiţia ca hotărârea judecătorească să fie pronunţată până la finele lunii septembrie 2013.

În sectorul transporturilor, se intenționează să se lucreze îndeaproape cu Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a reforma sectorul feroviar cu scopul de a îmbunătăți performanțele financiare și operaționale ale ÎS din sectorul căilor ferate și a calității serviciilor feroviare. Guvernul îşi să revizuiască termenii Contractului Multianual de Infrastructură. În prezent, acest contract nu este în echilibru financiar. Sumele plătite societății de stat de infrastructură feroviară (CFR Infrastructură) nu sunt în concordanţă cu responsabilitățile de întreţinere şi exploatare a reţelei pe care le conferă. Va fi probabil nevoie de o combinație de eficientizare, reduceri de rețea și posibile majorări ale subvențiilor pentru a se ajunge la un echilibru. Banca Mondială lucrează la o analiză care să ajute la cuantificarea a ceea ce trebuie făcut. De asemenea, Executivul îşi propune să faciliteze plata mai bună a accesului la infrastructură și a facturilor de electricitate de către compania de stat de stat de transport feroviar de persoane (CFR Călători) și CFR Marfă prin reforme ale acelor întreprinderi și prin stingerea datoriilor restante între cele trei societăți feroviare principale. Măsurile de îmbunătățire a performanțelor operaționale și financiare a acestor societăți ar putea include:

• CFR Marfă: Vor fi îndeplinite obligațiile asumate prin contractul de vânzare/cumpărare a pachetului majoritar la CFR Marfă și se va încheia tranzacția (schimbul de plată contra acțiuni) până la finele lunii septembrie 2013. În acest context, se va urmări obținerea aprobării controlului fuziunii de la autoritatea relevantă de reglementare. Dacă procesul de privatizare se lovește de obstacole insurmontabile, va fi redeschisă licitația pentru privatizarea majoritară a CFR Marfă, respectând un proces care urmează cele mai bune practici internaționale

CFR Infrastructură și CFR Călători: Vor fi oferite consiliilor desemnate la aceste societăți posibilitateasă de a implementa fără interferenţe planurile administrative aprobate. Va fi finalizat procesul de desemnare a unei noi conduceri la CFR Infrastructură în conformitate cu litera și spiritul procedurilor specificate în ordonanța privind Guvernanța Corporativă a ÎS (109/2011). Se intenţionează de asemenea să se închirieze încă 1.500 de km de şine de cale ferată inoperabile, să se majoreze tarifele de transport pasageri în septembrie 2013 și să se modifice din nou formula de calcul a OSP pentru a da, începând din luna ianuarie 2014, o pondere mai mare kilometrilor tren-pasageri parcurşi. Mai pe larg, va fi continuată explorarea de măsuri de raționalizare a rețelei, de îmbunătățire a absorbției fondurilor UE, de consolidare a procesului de achiziții și de reducere a costurilor. Va fi rezolvată problema neplății de către CFR Infrastructură către Electrica înainte de Oferta Publică Iniţială de la Electrica, în caz contrar aceasta fiind subminată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ