Scumpiri în luna iulie. Ce prețuri vor crește peste câteva zile

| 09 iun, 18:31

Autoritățile au anunțat de la 1 iulie o serie de scumpiri care vor afecta buzunarele unei părți importante dintre români. Astfel din prima zi a lunii lui Cuptor cea mai importantă creștere de preț va fi la gazele naturale.

Potrivit acordului semnat între Guvern și Fondul Monetar Internațional privind liberalizarea prețului la gazele naturale, începând de la 1 iulie, factura la gaze pentru utilizatorii casnici va crește cu 6%. Autoritatea de Reglementare din Energie a propus Guvernului un calendar de creştere treptată a preţurilor pentru gazele din producţia internă de la 53 la 78 de lei pe megawatt oră, până în 2018. Prima etapă din calendar este chiar în această vară.

De asemenea, potrivit calendarului convenit de România cu forurile europene, de la 1 iulie ponderea electricității achiziționate de pe piața concurențială pentru utilizatorii casnici ar urma să crească de la 40 la 50%.

De la începutul lunii viitoare românii vor fi arși la buzunar și de amenzile rutiere. Începând cu 1 iulie un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, conform Codului rutier. Având in vedere ca, de la 1 iulie, salariul minim va fi murit de la 975 la 1.050 de lei, acest lucru va atrage automat si creşterea amenzilor pentru contravenţiile rutiere. Concret, începând cu data de 1 iulie 2015, un punct-amenda va fi egal cu 105 lei, fata de 97,5 lei, cat este in prezent.

 

Citeşte şi: Se scumpeşte benzina. Câţi bani vor scoate şoferii din buzunar pentru un litru de carburant

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ