Scuterul românesc care "consumă" 50 de bani la 100 de km. va ajunge pe piață în 2016

| 27 oct, 10:38

Trei arădeni inventivi s-au gândit să facă un scuter inteligent, folositor persoanelor care doresc să nu consume prea mulți bani atunci când merg prin oraș. Așa a fost creat Scooterson, prima trotinetă inteligentă din lume.

Noul mijloc de transport aduce mai multe noutăți pe piața gadgeturilor din România, acesta putând fi conectat la telefon, astfel că învață stilul de mers al utilizatorului, transmite pressalert.ro Scuterul electric va consuma doar 50 de bani la 100 de kilometri parcurși, și are o opțiune care scutește cunsumul pentru o autonomie mai mare.

Unul dintre cei trei arădeni care au realizat scuterul, Ionuț Predescu, a oferit mai multe detalii despre momentul în care scuterul va ajunge pe piață.

“Momentan, suntem într-o campanie de finanţare şi presupunem că anul viitor, în 2016, scuterul va fi pe piaţă deja. Este prima trotinetă inteligentă din lume şi este conectată la telefon. Este conectată la cloud şi învaţă stilul tău de mers, ştie inclusiv gesturile tale sau cât de repede vrei să mergi, cât de repede vrei să accelerezi şi ştie cât de multă autonomie mai ai. Are un battery management special pentru cât de multă autonomie mai ai în aşa fel încât nu te lasă fără baterie. Când ştie că mai ai 15 km de baterie şi tu mai ai până acasă 20 km, atunci îşi scade performanţa ca tu să ai baterie pentru a ajunge acasă”, a declarat Ionuț Predescu.

Potrivit inventatorilor, scuterul poate fi folosit și de copii de cel puțin 14 ani, deoarece prinde o viteză maximă de 25 km/ oră. Din datele oferite de inventatori, gadgetul consumă aproximativ 50 de bani pentru 100 de kilometri rulați, atât cât costă încărcarea bateriei. Acesta este construit din aluminiu, având o greutate de 35 de kilograme.

“Are o autonomie de peste 40 km. Porneşte doar dacă i-ai dat un impuls cu piciorul, singur n-o să pornească, pentru că nu are acceleraţie”, a mai spus Ionuţ Predescu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ