Se accentuează îngrijorarea că România nu va putea asigura președinția Consiliului UE

| 13 aug, 17:26

După turnura brutală a protestului din noaptea de 10/11 august din București, Comisia Europeană urmărește cu interes evenimentele din țară. Din ianuare, România nu va mai fi responsabilă doar pentru ea, ci se va afla la cârma Consiliului Uniunii Europene, scrie hotnews.ro.

Liderii Uniunii sunt îngrijorați de influența pe care România îl va exercita cu privire la probleme precum Brexit, migrație, tensiuni în relațiile transatlantice sau alocarea bugetului UE pe șapte ani- mai bine de un trilion de euro. În contextul în care liderii europeni consideră că separarea puterilor în stat este tot mai artificială în România, Comisia Europeană nu poate decât să lanseze noi avertismente la adresa guvernului.

Comisia de la Veneția s-a pronunțat deja: ”Ar fi util dacă planurile de reformă judiciară ale Guvernului ar fi revizuite din nou”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ