Se deschide MUZEUL VÂLCOV! Tablourile confiscate de la soţul Laviniei Şandru vor fi expuse

| 27 mar, 19:12

Direcţia Naţională Anticorupţie confirmă faptul că a identificat 101 tablouri, care au fost achiziţionate prin interpuşi de fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, urmând ca operele de artă să fie expertizate şi apoi predate în custodia unei instituţii specializate în domeniu, care le va putea expune.

Potrivit unui comunicat al DNA, ca urmare a încuviinţării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au efectuat percheziţii domiciliare în şase locaţii situate în Bucureşti (o locaţie), municipiul Slatina (4 locaţii) şi o localitate din judeţul Olt, în scopul identificării unor tablouri despre care există indicii că ar fi fost achiziţionate, prin interpuşi, de către Darius Vâlcov, cu banii presupus obţinuţi din comiterea de infracţiuni, potrivit Agerpres.

Ca urmare a percheziţiilor, s-au identificat 101 tablouri pe care figurează semnătura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (două gravuri şi un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piuliţă, Corneliu Baba, Horia Bernea, Octav Băncilă.

Citeste si: De POVESTE! Poze din imperiul ASCUNS de Vâlcov în Elveţia, pe numele surorii sale GALERIE FOTO

"Există date că cea mai mare parte a acestor tablouri au fost achiziţionate de la case celebre de licitaţii. A fost iniţiată procedura de identificare şi certificare a tablourilor, la care participă o echipă de experţi muzeografi şi alţi experţi în domeniul artelor figurative. După expertizare, tablourile urmează a fi predate în custodia unei instituţii specializate în domeniu care va aprecia inclusiv asupra posibilităţii ca respectivele tablouri să fie expuse, până la finalizarea procesului penal şi stabilirea situaţiei lor juridice", precizează DNA.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 14:53
Cezara
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitateanoastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
27 mar, 21:24
Independent
Oferta
Locuri de munca absolut serioase!
Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar!
Detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ