Se întâmplă şi minuni. Un drum judeţean va fi reabilitat cu banii economisiţi de la altă lucrare

| 26 iul, 2013

Drumul judeţean care leagă localităţile Variaşu Mic şi Iratoşu, situate în zona frontierei române - ungare, va fi reabilitat din banii economisiţi de Consiliul Judeţean Arad la repararea DJ 709C Arad-Variaşu Mic.

'Consiliul Judeţean Arad continuă reabilitarea drumurilor din zona frontierei româno - ungare. Astfel, după ce s-a reabilitat drumul judeţean DJ 709C Arad - Variaş, de la km 2+860 la km 14+106, s-a constatat că în urma derulării procedurilor de achiziţii şi a derulării contractelor, s-au realizat economii', a declarat vineri, Andreea Oţoiu, purtător de cuvânt al CJ Arad.

Potrivit sursei citate, din acest motiv, administraţia judeţeană a solicitat Autorităţii de Management, iar aceasta a aprobat, utilizarea acestor economii pentru reabilitarea unui sector de drum care răspunde aceloraşi cerinţe, respectiv Obiectivului II 'Proiectare şi execuţie covor bituminos DJ 709J km 50+060 - 53+700, Variaşu Mic - Iratoşu'.

Lucrarea este finanţată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007 - 2013 în cadrul unui parteneriat cu Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria.
'Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare se ridică la peste 2.100.000 de lei plus TVA, din care 57.000 de lei reprezintă costurile pentru proiectare. Procedura de atribuire a fost cerere de ofertă, ofertantul câştigător fiind Asocierea SC Sylc Con Trans SRL şi SC Bring Consult SRL, valoarea ofertei căştigătoare fiind de 1.633.936,18 lei plus TVA, din care 57.000 de lei pentru proiectare', a precizat Andreea Oţoiu.
Purtătorul de cuvânt al CJ Arad a adăugat că beneficiarii acestui proiect sunt, în special, locuitorii din localităţile Variaşu Mic şi Iratoşu dar şi agenţii economici din zonă şi, nu în ultimul rând, participanţii la traficul de tranzit între România şi Ungaria.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ