Se modifică News Feed-ul Facebook. Schimbările anunţate astăzi de reţeaua de socializare

| 08 aug, 2013

Facebook a anunţat că a modificat algoritmul în funcţie de care sunt afişate informaţiile în News Feed (fluxul de ştiri). În formularea lui Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei, până acum sistemul nu a fost „perfect”.

De acum încolo, News Feed va răspunde la semnalele venite de la utilizatori, potrivit lui Zuckerberg. Aceştia vor începe să vadă mai des în flux informaţiile faţă de care au arătat interes. De exemplu, dacă mesajele publicate de un prieten sunt accesate de un utilizator cu regularitate, îi vor apărea acestuia din urmă mai multe mesaje publicate de acel prieten în News Feed. Totodată, algoritmul actualizat va ţine cont şi de numărul de Like-uri şi comentarii strânse de un mesaj, pentru a vedea care sunt cele mai populare postări, care merită promovate.

Pentru cei care deţin paginii pe Facebook, schimbarea înseamnă că mesajele lor organice au şanse să fie văzute de mai mulţi utilizatori, chiar dacă au fost publicate în urmă cu câteva ore. Acestea vor reapărea în partea de sus a fluxului dacă atrag noi Like-uri şi comentarii.

Potrivit lui Zuckerberg, publicitarii nu trebuie să se teamă de această schimbare, deoarece nu a fost modificat modul în care reclamele apar în News Feed.

Facebook susţine că a făcut aceste modificări pentru a-i scăpa pe utilizatorii care nu au timp să vadă toate mesajele recente să scape de conţinutul irelevant pentru ei. Dacă înainte de această modificare un utilizator vedea 53% din ce s-a publicat pe News Feed de la ultima sa verificare, acum va vedea 70%, susţine compania.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ