Ce maşini vând românii

| 27 aug, 2013

Mărcile auto germane second-hand rămân în topul anunţurilor de vânzări online din România cu 56% din total, la fel şi în cazul maşinilor diesel, relevă o statistică a portalului autovit.ro.

Conform datelor citate, autoturismele reprezintă circa 60% din totalul anunţurilor, iar peste jumătate dintre acestea (56%) se referă la maşini diesel, în timp ce aproape 100 de anunţuri au ca subiect versiuni hibride.

Pe segmentul autoturismelor există contorizate mai mult de 27.000 de anunţuri active simultan, dintre acestea, în 63% din cazuri fiind postate anunţuri referitoare la maşini înmatriculate în ţară. 

Clasificarea maşinilor în funcţie de marcă arată faptul că Dacia, lider al pieţei de maşini noi, ocupă doar locul 10 în topul celor mai întâlnite maşini din anunţurile postate pe Autovit.ro. 

Pe de altă parte, mărcile germane sunt foarte populare în rândul maşinilor rulate, ponderea fiind de 56% din total. La mare distanţă se situează mărcile franceze (8%) şi cele japoneze (sub 6%).

În România, variantele berline sunt, în continuare, foarte populare (33% din total), cel mai des scoase la vânzare fiind BMW Seria 3, Audi A4 şi Volkswagen Passat. 

În cazul versiunilor Break, cele mai multe anunţuri sunt pentru vânzarea modelelor Volkswagen Golf, Opel Astra si Ford Focus, în timp ce segmentul SUV este bine reprezentat de modele, precum Mercedes Benz ML, BMW X5 şi gama Land Rover/Range Rover. 

Potrivit sursei citate, capitala Bucureşti rămâne în fruntea clasamentului cu aproape un sfert dintre anunţurile auto online totale, oraşul fiind urmat de judeţele Cluj, Argeş, Constanţa şi Timişoara. La polul opus se clasează judeţele Ialomiţa, Giurgiu şi Tulcea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ