Sebastian Ghiță, replică pentru DNA: Nu am încălcat controlul judiciar participând la Știrile B1 TV

| 06 apr, 16:16

Procurorii DNA îl acuză pe Sebastian Ghiță că a încălcat controlul judiciar pe cauțiune dispus de DNA Ploiești, suma stabilită fiind de 13 milioane de euro. Mai exact, aceștia se referit la faptul că deputatul a fost invitatul lui Nelu Barbu la Știrile B1 TV, deși una dintre interdicţiile impuse a fost ca acesta "să nu facă declaraţii publice în mass-media referitoare la obiectul cauzei, la ceilalţi coinculpaţi din dosar.

 

Cu acest motiv, procurorii anticorupție ar putea formula o nouă solicitare de încuviinţare a reţinerii şi arestării deputatului.
Sebastian Ghiță neagă acuzațiile acestora, spunând că în emisiunea moderată de Nelu Barbu a avut grijă să nu vorbească despre dosarul în care este cercetat.
"În emisiunea de la B1 am fost foarte atent să nu încalc controlul judiciar impus. Am precizat atât înainte de emisiune, cât şi la începutul emisiunii că nu pot face declaraţii cu privire la dosar.

 

Dar sunt politician şi, dacă în România se vorbeşte doar de dosare, m-am referit la chestiuni politice generale. Nu puteam să merg la emisiune şi să mă refer la 'efectul paralelismului liniilor de tren transsiberiene asupra raţelor de stepă ouătoare'. Cu convingere spun că m-am autocenzurat astfel să nu ofer nici o informaţie care ar putea să afecteze bunul mers al acestui dosar", a declarat Sebastian Ghiţă pentru stiripesurse.ro.
Ghiță este acuzat de DNA de dare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
Deputatul este cercetat sub control judiciar, după ce Camera Deputaţilor a respins solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării. DNA i-a stabilit lui Ghiţă şi o cauţiune record de 13 milioane de euro.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ