Sebastian Ghiţă, despre PSD Online: PSD trebuie să intre în era 2.0

| 23 apr, 2013

Aprobat la congresul social-democraţilor, proiectul PSD Online va fi o platformă politică transparentă, menită să atragă simpatizanţi care să se implice facil în activitatea partidului, pe Internet.  "PSD trebuie să intre în altă eră", susţine deputatul Sebastian Ghiţă.

Ideea creării unei platforme online a venit ca soluție la eventualele dificultăți de a accede în partid. Cei care doreau să se înscrie în PSD  riscau să se lovească de refuzul organizaţiilor teritoriale, așa că a fost creat proiectul PSD Online, care să fie deschis către orice cetăţean cu convingeri social-democrate, a explicat Sebastian Ghiţă într-un interviu pentru adevarul.ro.

"Oamenilor le e oarecum teamă, jenă, frică să se alăture unei organizaţii tradiţionale, fiindcă sunt văzuţi sau chemaţi la sediu, sunt certaţi, sunt duşi la congrese sau la şedinţe. Nu toţi vor şi nu toţi pot să facă acest efort. Noi pierdem experienţa şi ideile lor. Avem nevoie de oameni şi de specialişti buni", a mai spus deputatul.

Sebastian Ghiţă consideră că "generaţia cool" de astăzi trebuie responsabilizată treptat şi încurajată să se implice în viaţa politică din România.  Astfel, PSD Online oferă tocmai mediul propice pentru acest demers. "În România sunt aproape 6 milioane de utilizatori Facebook. Dintre ei, 4 milioane sunt superactivi. Tinerii vor înainta în vârstă. Toţi vor fi interesaţi de ţara şi de viaţa lor.  De România nu se vor ocupa australienii, ne vom ocupa noi. Cei care azi suntem „cool“ şi dezinteresaţi", a precizat Ghiţă.

PSD Online va fi o platformă de comunicare, "total transparentă", care să permită simpatizanţilor PSD să se înscrie prin intermediul Internetului. Ei vor avea carduri şi semnături electronice, precum şi un forum de lucru şi vor comunica şi în reţeaua de socializare Facebook.

"Pe forum vor fi secţiuni precum economie, sănătate, educaţie, cultură, sport, infrastructură, societate informaţională şi altele. Aşa cred că vom atrage specialişti. Oamenii vor dezbateri cu substanţă, nu şedinţe de partid organizatorice", a adăugat Sebastian Ghiţă. 

Proiectul PSD Online a fost aprobat de Congresul social-democraţilor. Platforma va fi în subordinea Consiliului Naţional, a Comitetului Executiv şi a Biroului Permanent Naţional şi va raporta către PSD, cu regularitate, numărul de membri, de simpatizanţi, de like-uri pe Facebook, precum și situația cotizaţiilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ