Sebastian Ghiţă: Înregistrarea identităţii celor care utilizează cartele prepay creşte siguranţa cetăţenilor

| 09 apr, 2014

Deputatul PSD Sebastian Ghiță consideră că proiectul trimis miercuri de Guvern la Parlament este absolut necesar, aceasta fiind decizia corectă, în spirit european, în ceea ce privește utilizitorii de cartele telefonice preplătite.

"Este un proiect absolut necesar atât pentru securitatea națională si pentru siguranta cetatenilor, cât și pentru lupta cu marile rețele de corupție și evaziune. Acest proiect este unul modern și care ține cont de realitățile în care trăim astăzi. Cartelele telefonice preplătite nu trebuie să fie folosite ca instrumente pentru fapte de corupție sau de terorism. Ar fi aberant ca acest proiect să fie considerat un atac la intimitatea persoanelor, în condițiile în care utilizatorilor de abonamente telefonice le sunt preluate astfel de informatii de ani de zile. Singura zona ramasa expusa, fara nici un control din partea statului, era cea a cartelelor neplatite - de aceea este bine ca si in Romania s-a intrat in aceasta normalitate”, a afirmat deputatul PSD, potrivit RomâniaTv.net.

Persoanele care deţin o cartelă pre-pay vor fi obligate să se înregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, sub sancţiunea sistării serviciului, iar cele care doresc să cumpere o astfel de cartelă vor trebui, la rândul lor, să prezinte un act de identitate pentru a primi cartela.

Într-un interval de şase luni de la momentul intrării în vigoare a legii, toţi deţinătorii de cartele prepay vor fi obligaţi să depună un document de identitate pentru a se înregistra.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ