Sebastian Lăzăroiu: Klaus Iohannis ar putea fi mai degrabă un preşedinte monarh, decât preşedinte implicat

| 19 dec, 2014

Klaus Iohannis primeşte de la Traian Băsescu o moştenire cu care s-ar putea să nu ştie ce să facă. Iată ce spune la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. El crede că preşedintele ales "vrea un rol de arbitru şi e posibil să fie mai degrabă un model de preşedinte monarh, decât preşedinte implicat".

Cum descrie Sebastian Lăzăroiu cele două mandate de preşedinte ale lui Traian Băsescu? "După aceste două mandate, faţa României s-a schimbat foarte mult, dacă am fi sinceri cu noi şi am compara cu ce era în 2004, înainte de 2004 şi cum suntem acum în 2014, am vedea multe schimbări în multe domenii. Cred că două sectoare au fost schimbate esenţial, politica externă a României şi justiţia, în aceste două mandate", apreciază fostul consilier prezidenţial.

El crede că Traian Băsescu a fost "un fel de pedagog": "Sunt şi lucruri mai puţin observabile chiar la nivelul oamenilor de rând, cetăţenilor şi anume faptul că poate înţeleg mai mult acum decât cu zece ani în urmă ce înseamnă instituţiile, cum funcţionează instituţiile. Din punctul ăsta de vedere, Traian Băsescu a fost un fel de învăţător, un fel de pedagog, a făcut şi genul ăsta de pedagogie, sigur, prin ieşirile sale publice, prin stilul său conflictual, dar în felul ăsta a pus în evidenţă funcţionarea instituţiilor şi culmea, le-a şi făcut să funcţioneze". Continuarea pe www.rfi.ro.

Alina Gorghiu este o femeie puternică şi care poate să fie un lider, declară la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. El crede că alegerea ei la şefia PNL va pune presiune pe PDL.

Sebastian Lăzăroiu are "aşteptări pozitive" de la Alina Gorghiu, ca preşedinte al PNL: "Eu am aşteptări pozitive de la doamna Gorghiu, cu derapajele pe care le-a avut nu doar ea, întreg partidul, în timp, în 2012 şi în alte momente delicate pentru România. Mi se pare o femeie puternică, foarte riguroasă, cu un discurs bun, care poate să fie un lider, poate să-i inspire pe cei din jurul ei. Contează foarte mult cum îşi va face echipa. Dacă nu se lasă antrenată în vârtejul ăsta al vechii politici, al vechilor politicieni, pentru că aici e riscul, oricât de bine intenţionat ai fi, intri în anturajul ăsta al celor care ştiu să facă politică la fel ca la începutul anilor '90 şi sfârşeşti ca ei".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ