Iohannis are șase case, dar mai vrea două palate

| 19 dec, 2014

Klaus Iohannis este obișnuit cu luxul, lucru de care nu s-a dezis niciodată, și, de asemenea, este un fan al afacerilor imobiliare, fapt ce iese din nou în lumină acum, din moment ce Iohannis, care deține deja șase case, râvneşte şi după două palate.

Klaus Iohannis se pregătește să preia oficial funcţia de președinte al României, dar nu se dă înapoi nici de la a profita fără rețineri de drepturile ce vin odată cu instalarea la Cotroceni. Pus în situația de a-și alege locuința pentru următorii cinci ani, cât va reprezenta România de pe cea mai înaltă poziție în stat, Iohannis pare să nu uite vechile metehne și alege, fără să clipească, cea mai somptuoasă vilă pusă la dispoziție de Guvern, respectiv Vila Lac 3. Pe de altă parte, până la eliberarea reședinței de către Traian Băsescu, care are la dispoziție un termen legal de 60 de zile pentru a se muta din imobil, Iohannis va locui într-o altă vilă impresionantă ca proporții și dotări, respectiv Vila Lac 2.

Citeşte şi: Sebastian Lăzăroiu: Klaus Iohannis ar putea fi mai degrabă un preşedinte monarh, decât preşedinte implicat

În încercarea de a părea un altfel de politician Iohannis eșuează lamentabil chiar înainte să fie învestit în funcție. Practic, pus în fața situației de a alege să trăiască în condiții mai apropiate de cele în care trăiesc majoritatea românilor, președintele ales demonstrează că luxul prevalează în fața imaginii, iar elementele discursului său retoric nu se regăsesc în realitatea faptelor și acțiunilor sale. În urma doleanțelor exprimate de Iohannis, acesta va călca pe urmele lui Traian Băsescu nu doar la nivelul funcției, ci și în ceea ce privește instalarea în reședința oficială care a fost ocupată timp de zece ani de preşedintele încă în funcţie.

Președintele ales va locui în Vila Lac 3, iar până la eliberarea acesteia Iohannis se va instala la Vila Lac 2. Reședința provizorie are o suprafață de circa 2.000 metri pătrati și un teren de 37.230 metri pătrati, fiind dotată cu saună și piscină interioară. Conform anexei privind patrimoniul RA-APPS, vilele Lac 2 și Lac 3 mai sunt dotate cu patinoar, teren de tenis și vestiar. Klaus Iohannis este obișnuit cu luxul, lucru de care nu s-a dezis niciodată, și, de asemenea, este un fan al afacerilor imobiliare, fapt ce iese din nou în lumină acum, din moment ce Iohannis, care deține deja șase case, râvneşte şi după două palate.

Vestea nu a fost primită cu bucurie nici de presa favorabilă dreptei, atitudinea jurnaliștilor fiind mai degrabă critică la adresa opțiunii lui Iohannis de a prelua Vila Lac 3 drept reședință oficială. Vocile unor jurnaliști cunoscuți, precum Mircea Marian sau Adriana Dutulescu, impută președintelui ales că pozează într-un altfel de om politic, dar vrea să locuiască într-un palat făcut de Dej, că nu vrea să reducă din costurile pe care le presupune o astfel de locuință. “Vă spun despre faptul că Iohannis se va muta la Vila Lac 3 ceea ce am spus şi în 2005, când Băsescu a preluat aceeaşi vilă, cu teren de tenis, suprafaţă de circa 2.000 mp şi aproape o juma de hectar la lacul Herăstrău: arată o mentalitate imperială foarte rea. Şi aşa, Palatul Cotroceni e o sfidare ceauşistă, un simbol al unei puteri excesive. Nu sunt un egalitarist, însă acest lux pe bani publici, pe bani publici!, este complet deplasat. Am văzut palate şi reşedinţe ale altor şefi de stat. Vă rog să mă credeţi că nimeni nu îşi mai permite să etaleze, pe banii contribuabililor, un astfel de lux. Mă refer la democraţii, nu la vreun tembel din coreea de nord. La ce le trebuie reşedinţa de 2000 mp? eu m-aş simţi prost să stau numai cu soţia în aşa monstruozitate, unde, va spun clar, nu intră oaspeţi străini, să nu credeţi minciună asta, e reşedinţa strict ptr uz personal”, notează Mircea Marian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
la Obiectiv info sunt si multe proaste...
nu sunt sigur ca sunt chiar sase
de tine,sunt sigur...o gasim repede si pe a doua
cred ca te vei duce dupa Silvica ,la "Manastire"
20 dec, 2014
marius
Ce mai muscati inainte de a vedea caracterul acestui om ,Johannis .Lasati cel putin 6 luni de la inscaunare si pe urma folositi-va dintii .Rautate ,ipocrizie si analfabetism ,asta va caracterizeaza .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ