Secretarul de stat Andreea Moldovan: ”O eventuală carantină în București nu trebuie privită ca o pedeapsă!”

| 22 mar, 12:00

O eventuală carantină în București este o decizie complexă, iar măsura trebuie considerată de către populație una de protecție și nicidecum una coercitivă, a declarat luni, la RFI, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

 

Capitala ajunsese duminică la o rată de infectare de 5,3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, iar dacă se ajunge la 6, carantina nu poate fi exclusă.
”Există discuții în acest sens, există o urmărire atentă a indicatorilor, există o urmărire comparativă a indicatorilor, după două moduri diferite de calculare. Rămâne să vedem care va fi evoluția în următoarele zile, însă cred că e important să luăm măsurile care se impun, pentru că de fapt, aceste măsuri ne ajută să evoluăm mai bine, să trecem mai ușor prin această pandemie”, a declarat Andreea Moldovan, potrivit HotNews.ro.
Ea a susținut că ”nu trebuie să ne fie frică de măsuri suplimentare, ci trebuie să le luăm ca pe măsuri care ne ajută să încercăm să stăvilim acest bulgăre": "(...). Această decizie este o decizie complexă, care antrenează mai multe foruri decizionale, dar dacă se va lua și când se va lua, ea trebuie considerată de către populație ca o măsură de protecție și nicidecum ca o măsură coercitivă sau de pedepsire. Este o măsură care ne ajută să rămânem cât se poate de sănătoși”.
Duminică, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Capitala să intre în carantină şi „foarte probabil” una dintre măsuri va fi ca bucureştenii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere.
Întrebat dacă este posibil ca după o rată de 6/1.000 Capitala să intre în carantină, Voiculescu a răspuns: „Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată”.
Luni, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că o decizie de instituire a carantinei în București nu se va lua doar dacă incidența cazurilor la mia de locuitori va trece de 6 și că nu trebuie transmise mesaje care induc panica.
"Nu doar indicele conduce la această decizie. Sunt mai mulți factori. Nu trebuie să ne grăbim să dăm mesaje care să inducă panică în populatie. Sper să nu ajungem în această situație. Împreună cu DSP, INSP cu toți factorii implicați vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a declarat Bode la Digi 24.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ