Secretul unei căsnicii fericite! Ce trebuie să spui de 10 ori pe săptămână şi să faci de 3 ori pe lună

| 05 oct, 2014

S-a deslusit misterul casatoriilor care dureaza cu anii si in care partenerii se declara cu adevarat fericiti si multumiti de viata lor de cuplu. Indiferent de varsta si de numarul primaverilor scurse de la nunta.

Cei care doresc sa aiba o casnicie reusita trebuie sa se sarute si sa isi spuna “Te iubesc” de 10 ori pe saptamana si sa iasa impreuna in oras de cel putin trei ori pe luna, potrivit unui studiu american.

Potrivit acestui studiu, realizat pe un esantion reprezentativ de 1.000 de cupluri casatorite din Statele Unite, trei surprize de natura romantica in fiecare luna si 10 conversatii profunde care sa abordeze teme de mare insemnatate contribuie la randul lor la o relatie de cuplu armonioasa.

Existenta a trei pasiuni comune pentru cei doi parteneri si doua vacante pe an petrecute impreuna reprezinta alte doua cerinte obligatorii pentru a avea o relatie romantica fericita.

Acelasi studiu a relevat faptul ca multi americani sunt de parere ca secretul unei casnicii perfecte consta in trei elemente principale: acceptarea defectelor partenerului, increderea reciproca si capacitatea de a spune “imi pare rau”.

Petrecerea timpului liber alaturi de persoana iubita, relatii de prietenie excelente intre parteneri, atat la bine, cat si la rau, si participarea celor doi parteneri la evenimente amuzante reprezinta alte solutii pentru o relatie maritala perfecta.

Potrivit aceluiasi studiu, in cadrul unei relatii perfecte, cuplurile fac sex de trei ori pe saptamana si se imbratiseaza de sapte ori in acelasi interval de timp.

Chiar si trei dispute verbale pe luna se afla pe lista secretelor pentru o casnicie fericita.

Acelasi studiu a dezvaluit, totodata, ca peste 50% dintre respondenti erau buni prieteni cu partenerul de viata actual inainte de a incepe o relatie de cuplu cu acesta si ca acestia au trait in concubinaj si au asteptat, in medie, putin peste trei ani inainte de a se casatori.

Printre celelalte secrete ale casniciei fericite se numara capacitatea de a fi amabil cu partenerul, abilitatea de a face compromisuri si constientizarea momentului in care partenerul are nevoie de mai mult spatiu in acea relatie.

Studiul a reliefat, de asemenea, faptul ca 92% dintre americani se considera fericiti in casniciile lor.

insa, pentru americanii care nu sunt fericiti in casnicie, aproape un sfert au spus ca acest lucru a fost cauzat de faptul ca cei doi parteneri au evoluat in moduri diferite, iar 17 procente dintre ei au dat vina pe problemele financiare.

Lipsa intereselor comune, petrecerea unor intervale scurte de timp impreuna si aventurile cu alte persoane se numara printre motivele invocate de americanii nefericiti in casnicie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ