Şedinţa Comisiei Roşia Montană a fost suspendată din lipsă de cvorum

| 06 noi, 2013

Şedinţa Comisiei speciale care analizează proiectul minier Roşia Montană a fost suspendată miercuri din lipsă de cvorum.

'Şedinţa a fost suspendată după aproximativ 10 ore şi jumătate din lipsă de cvorum. Au mai rămas doar 9 colegi în sală. S-a cerut prezenţa şi s-a constatat că nu îndeplinim condiţiile pentru a continua această dezbatere. Vom relua dezbaterile mâine dimineaţă (joi n.r.), la ora 10,00. S-a cerut de două ori verificarea cvorumului şi nu au fost prezenţi. (...) Discutasem jumătate din al doilea capitol, cel de mediu, şi mai rămăsese jumătate din acest capitol plus cel juridic şi cel de patrimoniu', a declarat Darius Vâlcov, preşedintele Comisiei.

Deşi şedinţa a început cu toţi cei 19 membri, pe parcurs au plecat trei social-democraţi, deputatul minorităţilor şi reprezentantul Partidului Conservator.

„Sunt foarte mulţi colegi care se duc, se întorc, mai au şi alte probleme, nu reuşesc să stea 12 ore sau cât trebuie”, a explicat Darius Vâlcov - preşedintele comisiei.

După primele cinci ore de dezbateri, social-democraţii au rămas în minoritate. Din cei opt membri pe care îi are PSD în comisie, au mai rămas în sală doar cinci.

În schimb, parlamentarii PNL, UDMR şi PPDD, care s-au declarat constant împotriva proiectului, s-au ambiţionat să nu părăsească lucrările. Raportul de forţe a fost la un moment dat de 5 la 9 în defavoarea proiectului.

Din punctul meu de vedere lucrurile sunt simple şi clare. Legea de la Guvern nu e bună, ea trebuie respinsă, comisia să îşi încheie mandatul”, a spus deputatul PNL Cristina Pocora.

În ceea ce îi priveşte pe social-democraţi, aceştia nu aveau o opţiune clară nici după două luni de dezbateri în comisie.„Nu cred că PSD ţine cu tot dinadinsul ca acest proiect să treacă. Dacă ajungem la concluzia ca el trebuie picat, îl vom pica”, a mai spus Darius Vâlcov.

O hotărâre în favoarea sau împotriva proiectului se ia cu majoritatea membrilor prezenţi, cu condiţia ca cel puţin zece dintre ei să participe la vot.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ