Şefii Penitenciarelor contestă regimul deschis al lui Gigi Becali

| 09 dec, 2013

Gigi Becali ar putea pierde dreptul de a ieşi din închisoare, informează România TV. Contestaţia şefilor Penitenciarelor împotriva regimului deschis al lui Becali a fost depusă luni dimineaţă.

În urmă cu câteva zile, magistraţii au schimbat regimul de detenţie al lui Gigi Becali într-unul deschis, astfel încât patronul Stelei să poată merge la muncă, scrie RomâniaTV.net.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat pentru Mediafax că a introdus la Comisia de supraveghere de la Penitenciarul Jilava o cerere de modificare a regimului de detenţie, respectiv din semideschis în deschis. Avocatul a precizat că respectiva comisie şi, ulterior, judecătorul delegat au admis cererea, astfel că, la acest moment, regimul de detenţie al lui Gigi Becali este unul deschis.

Abraham a menţionat că acest regim de detenţie nu îi permite lui Becali să meargă acasă, dar poate desfăşura activităţi în interesul penitenciarului, în afara unităţii. Avocatul a precizat că Becali ar putea, spre exemplu, să execute servicii de pază a deţinuţilor, în foişoarele închisorii, sau chiar să supravegheze deţinuţii ieşiţi la muncă în afara penitenciarului.

Regimul deschis de detenţie îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar şi pachete.

Avocatul a arătat că regimul de detenţie se poate schimba în cazul unor abateri grave, susţinând că în cazul clientului său nu se va ajunge la o asemenea situaţie.

Potrivit România TV, şefii Penitenciarelor au contestat modificarea regimului de detenţie al omului de afaceri.

George Becali a primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, ulterior, pe 20 mai, omul de afaceri a fost condamnat la doi ani închisoare în dosarul privind schimbul de terenuri cu MApN, iar pe 4 iunie a primit alţi trei ani de detenţie în dosarul "Valiza". Cele trei pedepse au fost contopite, iar Tribunalul Bucureşti a adăugat un supliment de şase luni, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ