Gigi Becali, transferat de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, unde va avea regim deschis

| 12 dec, 2013

Gigi Becali a fost transferat, joi dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, reprezentanţii unităţii de detenţie din judeţul Constanţa declarând că acesta va sta tot la secţia de la Valea Seacă, dar va avea regim deschis, şi nu semideschis, ca până acum.

Avocarul Daniel Ionaşcu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Gigi Becali a fost preluat joi, în jurul orei 05.00, de la Penitenciarul Jilava, pentru a fi dus la Penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare.

Ionaşcu a precizat că Gigi Becali ar urma să revină la Penitenciarul Jilava în jurul date de 13 ianuarie, când are termen în procesul în care reprezentanţii Penitenciarului Jilava au contestat în instanţă decizia judecătorului delegat privind executarea pedeapsei în regim deschis.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, a declarat că Becali este aşteptat în cursul acestei zile la unitatea de detenţie din judeţul Constanţa, de unde a fost transferat la Jilava, la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a fi prezent în faţa judecătorilor bucureşteni în dosare care au avut ca termene 26 noiembrie, 5, 9 şi 11 decembrie.

Botezan a precizat că Becali va fi dus tot la secţia de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, unde a stat până la momentul transferului la Jilava, dar va beneficia de regim deschis, şi nu semideschis, ca până acum.

La secţia de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, aflată în comuna Valu lui Traian, pot fi executate pedepsele atât în regim semideschis, cât şi deschis.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de şase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Gigi Becali s-a plâns atunci, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, de condiţiile în care este transportat de la penitenciarul din Constanţa la instanţa din Bucureşti, arătând că "plăteşte preţul celebrităţii" şi trebuie să stea într-o cuşetă în dubă, nu alături de ceilalţi deţinuţi.

La finalul şedinţei de judecată, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Albă, în care îşi ispăşeşte pedeapsa, în condiţiile în care pe adresa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au venit alte trei citaţii emise pe numele finanţatorului FC Steaua, pentru a se prezenta în faţa judecătorilor bucureşteni în dosare care au termene în 5, 9 şi 11 decembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Astfel, Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde a fost dus la instanţele bucureştene la cele trei termene de judecată.

Surse judiciare au declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că după ce Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de şase luni aplicat la condamnările de trei ani de închisoare primite în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, s-a decis, în funcţie de mai multe criterii, printre care şi durata pedepsei, ca finanţatorul FC Steaua să execute pedeapsa în regim semideschis.

Decizia a fost contestată de avocaţi la judecătorul delegat de la Penitenciarul Jilava, care a admis cererea de executare a pedepsei în regim deschis.

Reprezentanţii Penitenciarului Jilava au contestat decizia judecătorului delegat la Judecătoria Sectorului 3, dosarul urmând să se judece în ianuarie 2014.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat, pentru MEDIAFAX, că regimul deschis de detenţie nu îi permite lui Becali să meargă acasă, dar poate desfăşura activităţi în interesul penitenciarului, în afara unităţii. Avocatul a precizat că Becali ar putea, spre exemplu, să execute servicii de pază a deţinuţilor, în foişoarele închisorii, sau chiar să supravegheze deţinuţii ieşiţi la muncă în afara penitenciarului.

Regimul deschis de detenţie îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar şi pachete.

Gigi Becali a fost transferat, în 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ