Şeful APIA: Fermierii au depus peste 386.000 de cereri pentru o suprafaţă de 1,4 milioane hectare în campania 2016

| 11 apr, 21:10

Fermierii au depus la centrele judeţene şi locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) peste 386.000 de cereri pentru o suprafaţă eligibilă de aproximativ 1,4 milioane hectare, în campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016, a declarat, luni, directorul general al APIA, Ioan Merca, într-o conferinţă de presă.

"Din monitorizările pe care le avem deja, s-au depus la centrele judeţene şi locale APIA un număr de 386.828 cereri de plată, pentru o suprafaţă eligibilă de aproximativ 1,4 milioane hectare. Fermierii vor putea să depună cererile fără penalităţi până la data de 16 mai, după care încă 25 de zile calendaristice, până în 10 iunie, dar cu o penalitate de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Sigur după data de 16 iunie cererile vor fi excluse de la plată. Un fermier poate să depună o singură cerere chiar dacă deţine terenuri în mai multe UAT-uri (unităţi administrativ teritoriale - n. r.) sau în mai multe judeţe", a spus Merca. 

Potrivit datelor APIA, la centrele judeţene sunt programaţi fermierii care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol, iar la centrele locale cei care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare de teren agricol. 

"Este important ca fermierii să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi la APIA, pentru a putea utiliza eficient timpul alocat", a spus sursa citată. 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat în data de 1 martie campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ