Şeful ARBIO: Investiţiile de tip Bio pot reduce cu până la 50% factura la energie termică

| 15 mai, 2013

Investiţiile în industria de tip Bio pot crea mii de locuri de muncă pentru români şi, nu în ultimul rând, vor determina reducerea cu până la 50% a costurilor la factura de energie termică, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ilias Papageorgiadis, preşedintele Asociaţiei Române de Biomasă şi Biogaz (ARBIO).

"Vorbim despre o industrie care poate să combine multiple efecte pozitive pentru economia României, respectiv crearea a mii de locuri de muncă durabile pentru o perioadă de 25 de ani, un cost mai scăzut cu 30-50% al agentului termic pentru cetăţeni, un mediu mai curat, companii mai competitive, independenţă energetică la nivel local, sute de milioane de euro din investiţii străine directe. Toate acestea sunt câteva dintre efectele investiţilor "Bio", în timp ce mai mult de jumătate din bugetul investiţiei rămâne în mâinile românilor", a declarat Papageorgiadis.

Potrivit reprezentantului ARBIO, la ora actuală, în România, sunt în derulare proiecte operaţionale bio de peste 40 MW, alături de alte proiecte de biomasă.

"Lăsând la o parte problemele şi provocările cu care ne confruntăm, avem deja mai mult de 40 MW de proiecte operaţionale şi multe alte proiecte de biomasă dezvoltate. Vom lucra împreună cu Guvernul României pentru a introduce categoria "neproductiv" pentru terenurile agricole, pentru a promova toate investiţiile sănătoase şi pentru a explica avantajele lor cetăţenilor", a explicat şeful ARBIO.

ARBIO a fost înfiinţată în anul 2012 şi reuneşte întreaga industrie Bio din România din domeniul energiilor regenerabile, incluzând: Biomasă, Biogaz, Energie din deşeuri, Digestie anaerobă, Biodiesel, Bioetanol, Reciclare, cât şi domeniile asociate industriei de profil.

Organizaţia este membră a Asociaţiei Europene pentru Biomasă (AEBIOM) şi a Asociaţiei Europene de Biogaz (EBA).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ