Şeful Biroului Urmăriri din Poliţia Constanţa, reţinut după ce a încercat să dea mită unui procuror

| 02 noi, 2013

Şeful Biroului Urmăriri de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţene Constanţa, comisar-şef Ionel Cazacu, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a încercat să ofere mită 1.000 de euro unui procuror pentru o soluţie favorabilă într-un dosar în care era cercetată o altă persoană.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Direcţia Naţională Anticorupţie, comisarul-şef Ionel Cazacu este cercetat de către procurorii DNA-Serviciul teritorial Constanţa pentru complicitate la dare de mită, în acest dosar fiind cercetat şi un alt bărbat, Nicolaie Irimia, sub acuzaţia de dare de mită.

Conform sursei citate, Nicolaie Irimia, prin intermediul comisarului-şef, i-a oferit denunţătoarei, procuror al Parchetului Tribunalului Constanţa, suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, pentru ca procurorul să adopte o soluţie de netrimitere în judecată într-un dosar penal în care Irimia era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Suma de 1.000 euro i-a fost dată de către Ionel Cazacu unui alt denunţător, care urma să faciliteze predarea banilor către procuror.

Sâmbătă, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a comisarului-şef Ionel Cazacu şi a lui Nicolaie Irimia, urmând ca aceştia să fie duşi la Curtea de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Carmen Şerbănescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că Ionel Cazacu a fost suspendat din funcţie de către conducerea Inspectoratului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ