Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, la audierile în Parlament: Am încercat să fim cât mai puţin violenţi

| 18 sep, 13:51

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Cătălin Paraschiv susţine că jandarmii pe care i-a coordonat au încercat să fie "cât mai puţin violenţi” şi să adopte o tehnică militară care să le permită să ţină la distanţă oamenii de clădirea Guvernului fără să folosească echipamentele din dotare, pe care însă legea le permite să le folosească în astfel de situaţii cum a fost cea de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

"Eu am avut un rol numai după o anumită oră. (...) Am încercat să fim cât mai puţin violenţi şi să adoptăm tehnica militară care să ne permită să ţinem la distanţă oamenii fără a folosi anumite elemente pe care legea ne dădea voie să le folosim. Asta vă pot garanta”, a declarat Cătălin Paraschiv în Comisia pentru apărarea drepturilor omului din Parlament, unde a fost audiat, alături de ministrul de Interne Carmen Dan, în legătură cu violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, scrie news.ro.

Întrebat de un membru al Comisie ce măsuri a luat la miting pentru ca drepturile oamenilor care protestau paşnic să nu fie încălcate, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a explicat că pe imaginile depuse la dosarul cauzei de către structura pe care o conduce se vede clar că oamenii paşnici au fost protejaţi şi că forţele de ordine nu au fost violente cu ei.

"Printre materialele filmate depuse la dosarul cauzei de către Brigada Specială sunt şi aproape trei ore de înregistrări, iar acolo se văd clar oameni paşnici care au fost protejaţi, fără să se întreprindă violenţe asupra lor. Mă refer strict la bucata pe care am coordonat-o eu. Am astfel de filmări depuse la dosarul cauzei”, a spus Paraschiv.

Întrebat despre situaţia turiştilor israelieni, care au fost scoşi de jandarmi dintr-un taxi din zona Pieţei şi bătuţi, Paraschiv a spus că nu cunoaşte acest caz, pentru că nu s-a aflat acolo.

"Nu ştiu, nu pot să vorbesc, pentru că mă aflam la un kilometru de taxiul turiştilor israelieni. Probabil că nu am fost destul de clar: nu toţi jandarmii din Piaţa Victoriei mi-au fost subordonaţi mie. Îmi asum doar faptele jandarmilor mei, din Brigada Specială”, a spus şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei.

Ministrul de interne, Carmen Dan şi şeful Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane, colonelul Cătălin Paraschiv au dat explicaţii în faţa Comisiei pentru Drepturile Omului. La audieri a participat şi Avocatul Poporului. Parlamentarii vor să stabilească dacă la protest au fost respectate drepturile și libertățile cetățenești.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ