Şeful Cancelariei Prezidenţiale acuză o "manipulare" pe subiectul Schweighofer

| 14 mai, 20:07

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a declarat, joi, că preocupările privind interpelarea pe care a făcut-o în calitate de deputat în urmă cu şapte ani privind firma Schweighofer demonstrează "interesul care există (...) din partea premierului de a lega Preşedinţia în mod artificial de numele Schweighofer", relatează Agerpres.

"Atunci, cred că era vorba de un conflict local, undeva, la Poienile de sub Munte. Nici măcar nu mai îmi amintesc foarte bine şi, dacă am revăzut textul interpelării, practic puneam o întrebare ministerului de resort, nu mai ţin minte foarte bine", a spus Mihalache. 

El a precizat că, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, nu au existat întâlniri cu firma Schweighofer. 

"Dacă ne-am fi întâlnit, ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că n-au solicitat, nu văd de ce ar fi fost un lucru rău să audiem sau să ascultăm şi o parte interesată, un operator economic până la urmă semnificativ pe o piaţă din România. E clar o manipulare, iar interesele acestei manipulări, cine stă în spatele ei, se văd din ce în ce mai clar", a adăugat Mihalache.

Citeşte şi: Cine câştigă în lupta pentru păduri? Hoţii sau vardiştii?

Interpelarea, apărută acum în spaţiul public şi la care se referă şeful Cancelariei Prezidenţiale, datează din 6 mai 2008 şi a fost adresată de Dan Mihalache, pe atunci deputat PSD de Maramureş, ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la acea vreme, Dacian Cioloş, căruia i se solicita răspuns scris şi verbal.

"Am primit în mod repetat semnale din judeţul Maramureş referitoare la situaţia conflictuală creată în Poienile de sub Munte. Problema este complicată deoarece, pe de o parte, localitatea se confruntă cu o adevărată criză socială. Cetăţenii, deşi trăiesc din exploatarea lemnului, nu pot accede la masa lemnoasă, ceea ce a generat proteste sociale soldate inclusiv cu blocarea prin forţă a unor căi de acces. Pe de altă parte, un mare investitor, SC Holzindustrie Schweighofer Sebeş este împiedicat să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale. Considerăm că este de datoria Romsilva să găsească o soluţie convenabilă ambelor părţi deoarece perpetuarea stării conflictuale ar aduce grave deservicii atât firmei care a câştigat licitaţia pentru exploatarea masei lemnoase, cât şi locuitorilor comunei", scria, printre altele, Mihalache, în interpelarea în cauză.

Citeşte şi: Pacea S-A ÎNCHEIAT! Klaus Iohannis, atac dur la VICTOR PONTA: "NU mai tolerez aşa ceva"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ