Şeful CNADNR: Autostrada se deschide, între Cunţa şi Sălişte, la sfârşitul acestei luni

| 09 sep, 15:36

Directorul general CNADNR, Cătălin Homor, a declarat vineri că tronsonul de autostradă între Cunţa şi Sălişte se redeschide circulaţiei până la sfârşitul lunii septembrie.

Acesta a verificat din nou stadiului lucrărilor pe segmentul de 22 de kilometri închis din Autostrada Orăştie-Sibiu.

„Ne-am angajat ca la sfârşitul lunii septembrie să redeschidem acest tronson de autostradă. În momentul de faţă, este o activitate destul de bună şi ne vom respecta termenul înaintat.

Lucrările sunt în grafic, în momentul de faţă, s-au finalizat toate cele şase drenuri, avem o saltea de piatră de 1,5 metri, care s-a finalizat şi în spate se execută lucrări de umplutură din balast.

Ritmul este bun, cum am mai spus. În plan avem un strat de 50 de centimetri pe zi, o zi însemnând 24 de ore de muncă. Modul de abordare a acestui tip de probleme îl vom folosi şi pe alte proiecte“, a declarat Cătălin Homor.

Şeful CNADNR a precizat că procedura de licitaţie pentru expertizarea pe tronsonul de 22 de kilometri “se îndreaptă cel mai probabil către o anulare”.

“În paralel, căutăm o altă strategie, o altă modalitate de a contracta legal o companie de specialitate care să finalizeze această expertiză. Spun doar că această expertiză se va face, mai devreme sau mai târziu, ca să ne confirme calitatea lucrărilor de pe acest sector“, a spus Homor.

Potrivit acestuia, CNADNR a mai indentificat alte trei zone cu probleme pe tronsonul în şantier.

„În urma verificării făcute cu proiectantul, am identificat alte trei zone, dar minore, pe partea carosabilă, care vor fi finalizate în paralel cu lucrările actuale, astfel încât, la sfârşitul acestei luni, tot sectorul să fie redat circulaţiei, în condiţii de siguranţă“, a precizat Homor.

 

Pe 7 septembrie s-a împlinit un an de când Autostrada Orăştie – Sibiu a fost închisă între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu), din cauza surpărilor. Dacă iniţial urma să fie redeschisă în câteva luni, abia în august au început lucrările, derulate de CNADNR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ