Şeful CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de Călin Popescu Tăriceanu

| 26 apr, 17:08

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări, în cazul afirmaţiilor făcute de către preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a se stabili dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar.

"Mircea Aron, preşedintele CSM (...) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său", se arată într-un comunicat al CSM.

Potrivit sursei citate, sesizarea vizează afirmaţii făcute de Tăriceanu în cadrul unor emisiuni de televiziune, în data de 22 aprilie şi 24 aprilie. De asemenea, sesizarea are în vedere şi mesajul postat de Tăriceanu pe contul de Facebook în data de 22 aprilie. 

Vinerea trecută, Tăriceanu a scris pe Facebook că procesul intentat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, dar şi decizia ÎCCJ în cazul acestuia sunt acţiuni eminamente politice. 

"Principiile statului de drept ne obligă să respectăm decizia oricărei instanţe judecătoreşti, cu precădere atunci când este una definitivă, dar, în acelaşi timp, avem dreptul şi chiar obligaţia să exprimăm un punct de vedere politic, mai ales că o facem pentru apărarea democraţiei şi a pluralismului, aflate de mai multă vreme în România într-un pericol vizibil şi notoriu. Procesul intentat lui Liviu Dragnea, dar şi decizia ÎCCJ sunt acţiuni eminamente politice, ele reprezentând un unicat nedorit în lumea civilizată", a scris Tăriceanu pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ