Şeful DNA cere revocarea procurorilor implicaţi în scandalul DNA Oradea

| 29 ian, 20:32

Procurorul şef interimar al DNA, Călin Nistor, a solicitat revocarea din funcţie a procurorilor Ciprian Man şi Cristian Marius Ardelean, de la DNA Oradea, implicaţi în scandalul înregistrărilor în care sunt criticaţi judecătorii. Solicitarea va fi discutată pe 30 ianuarie.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de miercuri a secţiei pentru procurori a CSM, ultimul puncu vizează

1. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului MAN CIPRIAN FLORENTIN, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.
2. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului ARDELEAN CRISTIAN MARIUS, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ordinea de zi AICI.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, iar procurorii care apar în înregistrări au fost audiaţi.

Scandalul a izbucnit după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei". Avocatul a indicat şi numele celor pe care i-a recunoscut după voce: procurorii Ciprian Man Ciprian, Adrian Muntean, Ciprian Ardelean, Cosmin Pantea şi Lucian Rus.

Tag-uri: dna oradea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ