Şeful Eurobank, Nicholas Nanopoulos, va demisiona

| 10 iun, 2013

Nicholas Nanopoulos, directorul general al Eurobank, a patra mare bancă din Grecia, nu va solicita un nou mandat la viitoarea Adunare Generală a Acţionarilor, potrivit Reuters.

La adunarea anuală a acţionarilor Eurobank, care va avea loc în 27 iunie, va fi aleasă o nouă conducere a băncii, se arată în comunicatul grupului bancar elen. 

Eurobank, care în România controlează Bancpost, a înregistrat, în primul trimestru din 2013, un profit net de 375 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 358 milioane de euro în ultimele trei luni ale anului trecut.

Banca a precizat că profitul net înregistrat de pe urma operaţiunilor sale internaţionale a crescut la 12 milioane de euro, cea mai bună performanţă din ultimele şase trimestre. De asemenea, provizioanele internaţionale pentru credite neperformante au coborât până la 42 milioane de euro, cel mai scăzut nivel de la debutul crizei în Europa de Est.

În aprilie, Eurobank a fost recapitalizată cu 5,84 miliarde de euro, majorarea de capital fiind subscrisă în întregime de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei. În urma acestei operaţiuni Eurobank a devenit cea mai mare bancă grecească care a trecut sub controlul statului. 

Pe piaţa din România, în luna noiembrie 2003 Eurobank (Eurobank Ergasias SA) a devenit acţionarul majoritar al Bancpost. De atunci, grupul şi-a extins în mod constant prezenţa în România, ajungând la peste 3.000 de angajaţi şi o reţea teritorială de 240 de sucursale, 10 Centre Regionale şi 10 Centre de Afaceri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ