Şeful IGSU: Nu îmi imput nimic, nu aştept ca cineva să-mi ceară demisia, pot să o depun singur

| 22 ian, 2014

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Ion Burlui, a declarat că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, dar că îl "doare sufletul" că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că şi-o poate depune singur.

"Sunt în măsură să adopt cu demnitate orice măsură. Nu aştept să mi-o ceară cineva (n.r. - demisia) pentru că sunt în măsură să o depun singur. Eu nu îmi imput nimic. Noi nu putem decât să vorbim de lege, nu pe lângă lege. Mă refer la Legea 741/2008 referitoare la modul în care se manageriază accidentele aviatice civile. Important este (n.r. - după acest incident) să fie luată o măsură în favoarea oamenilor aflaţi în situaţii de urgenţă. Pe mine mă doare sufletul că sunt victime aşa cum a fost şi cazul cu acei şase oameni căzuţi cu maşina în canalul Dunăre - Marea Neagră, aşa cum a fost şi cu colegul nostru de la Feteşti. Numai în pielea familiei să nu fii!', a declarat pentru Agerpres şeful IGSU, Ion Burlui.

Colonelul Ion Burlui a spus că a fost miercuri dimineaţă la MAI şi a vorbit cu ministrul Radu Stroe, asta după ce marţi au fost împreună la Guvern pentru a înmâna vicepremierului Gabriel Oprea o primă informare din raportul cerut de prim-ministrul Victor Ponta referitor la accident.

De ce au ajuns salvatorii după 7 ore la victimele accidentului aviatic din Apuseni

Burlui a precizat că informarea dată marţi la Guvern conţine date tehnice, 'nu sub impulsul sentimentului', timpul în care s-a acţionat, structurile care au desfăşurat acţiunea de salvare, locaţiile în care s-a acţionat, precum şi nişte hărţi după care s-au ghidat pompierii salvatori.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe a plecat miercuri de la sediul MAI spre Palatul Victoria, unde se vor dezbate concluziile raportului cerut de premierul Victor Ponta pe tema accidentului aviatic din Cluj.

La ieşirea din minister, întrebat de jurnalişti dacă îşi va da demisa, Stroe a răspuns: 'Nu!'.

Citeşte şi: Stroe: Îmi reporşez că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia de la Cluj

Premierul Victor Ponta l-a desemnat marţi dimineaţă pe vicepremierul Gabriel Oprea să prezinte până la şedinţa de guvern de miercuri o informare despre modul în care a acţionat fiecare instituţie în parte în cazul operaţiunilor de luni, potrivit unei informaţii publicate pe site-ul Guvernului.

Informaţiile vor fi transmise prim-ministrului, pentru ca, în cursul şedinţei de guvern de miercuri, să fie analizată activitatea fiecărei instituţii implicate şi să fie luate măsurile care se impun, se precizează pe site-ul Executivului.

Potrivit unor surse din MAI, această informare dată de ministrul Radu Stroe este doar o parte din raportul final unde vor fi consemnate activităţile tuturor instituţiilor care au acţionat pentru gestionarea evenimentului din judeţul Cluj, inclusiv Romatsa.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ