Colonelul Nicolae Cornea este noul şef al IGSU

| 24 ian, 2014

Colonelul Nicolae Cornea a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia de numire a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Colonelul Nicolae Cornea îl înlocuieşte în funcţie pe generalul de brigadă Ion Burlui, care şi-a dat demisia miercuri, ca urmare a situaţiei create după intervenţia întârziată la locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, notează Agerpres.

Miercuri, înainte să-şi dea demisia, Ion Burlui declara că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic, dar că îl 'doare sufletul' că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia, pentru că şi-o poate depune singur. Ulterior, a cerut eliberarea din funcţie, iar printr-un comunicat de presă a susţinut că s-a încercat interpretarea politică a unei misiuni operative.

"Consider că, din punct de vedere operaţional, structurile proprii şi-au făcut datoria potrivit competenţelor, în condiţiile date, dar aşa cum 'iarna nu-i ca vara' şi la munte nu este ca la câmpie. (...) Nicio acţiune practică, inclusiv o intervenţie în situaţii de urgenţă, nu poate fi desfăşurată în condiţii de perfecţiune totală; nu există un sistem cu risc '0' în funcţionare", a precizat Burlui.

Înainte de numirea la conducerea IGSU, colonelul Nicolae Cornea îndeplinea funcţia de prim adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ