Şeful Templeton Emerging Markets Group îndeamnă investitorii să caute profit pe piaţa din România

| 07 iun, 2013

Pieţele de frontieră din Europa de Est, cum ar fi România, oferă cea mai bună valoare existentă, a declarat vineri la Varşovia preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, într-un interviu acordat CNBC.

"Pieţele de frontieră, care includ unele ţări din Europa de Est, cum ar fi România - cum am avut Slovenia şi Slovacia, toate aceste ţări sunt foarte interesante din punctul de vedere privind piaţa de frontieră. Şi desigur şi Africa, unde se întâmplă multe lucruri, datorită creşterii", a afirmat Mobius. Aceasta a adăugat că pe pieţele mai dezvoltate din Europa de Est, cum ar fi Polonia, creşterea a încetinit, din cauza efectelor recesiunii cu care se confruntă zona euro.

"Mergând mai departe, cred că aceste state se redresează foarte bine. Multe din sentimentele negative privind economia şi pieţele au fost ca rezultat a aceea ce s-a întâmplat în Europa Occidentală. Cred că încrederea se va schimba şi nu uitaţi, aceste state încă trec printr-un proces important de reformă, care nu s-a încheia", susţine şeful Templeton Emerging Markets Group.

Acesta a subliniat şi oportunităţile pe care le oferă Rusia, care este 'într-adevăr o enigmă acum, deoarece este atât de ieftină din punctul de vedere al valorii estimate şi este extrem de tentantă. În acelaşi timp, vrem să vedem nişte îmbunătăţiri în guvernanţa corporativă. Acum, dacă asta se întâmplă, şi cred că se va întâmpla exista o oportunitate semnificativă în Rusia', a declarat Mobius.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 27 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ