Privatizarea Poştei: 50 de investitori interesaţi, niciunul nu a cumpărat caietul de sarcini

| 28 mai, 2013

Peste 50 de potenţiali investitori din Europa, Asia şi SUA, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor poştale internaţionale şi fondurilor româneşti şi internaţionale de investiţii au purtat discuţii cu reprezentanţii Comisiei de privatizare a Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR), însă niciunul nu a achiziţionat caietul de sarcini în termenul stabilit, se arată într-un comunicat al Ministerului Societăţii Informaţionale.

"Niciun investitor nu a achiziţionat caietul de sarcini în termenul stabilit prin calendarul de privatizare. În acest context, în şedinţa de Guvern care va avea loc mâine, 29 mai 2013, se vor decide paşii următori în ceea ce priveşte situaţia procesului de privatizare a companiei Poşta Română. În cadrul etapei care tocmai s-a finalizat, consultantul şi reprezentanţii Comisiei pentru privatizare au purtat discuţii şi corespondenţă neangajante cu peste 50 de potenţiali investitori, reprezentanţi ai administraţiilor poştale internaţionale şi ai fondurilor româneşti şi internaţionale de investiţii", se menţionează în comunicatul citat.

Lista de investitori a cuprins cei mai importanţi operatori poştali şi firme din domeniu din Europa, Asia şi SUA, precum şi cele mai importante fonduri de investiţii locale şi globale, cu interes în astfel de tranzacţii, prin prisma preţului, a situaţiei companiei şi a zonei geografice.

"Ulterior, pe lista scurtă de discuţii au rămas potenţialii investitori care au corespuns profilului investitorului strategic (operatori poştali) şi al investitorului financiar (fonduri de investiţii), interesaţi să investească în Poşta Română şi care, în baza experienţei în domeniu şi în tranzacţii similare, să fie în măsură să facă faţă provocărilor curente ale CNPR în scopul redresării companiei", potrivit MSI.

Preocupările cele mai importante ale potenţialilor investitori au fost legate de datoriile istorice ale companiei (mărite semnificativ în urma controlului ANAF, finalizat pe data de 16 mai 2013 şi care a avut ca rezultat o suplimentare a acestei datorii cu 107 milioane lei), protestele spontane ale angajaţilor, care au afectat activitatea poştală, recuperarea cheltuielilor efectuate pentru realizarea serviciului universal din fondul de compensare şi alocarea intervalelor de timp pentru diferitele etape ale procesului de privatizare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ